La producció industrial torna a baixar a l'agost

L'Índex General de Producció Industrial cau un 1,8%, especialment pel que fa a béns intermedis

Pla general d'una empresa dedicada a la indústria de l'alabastre | ACN Pla general d'una empresa dedicada a la indústria de l'alabastre | ACN

La producció industrial de Catalunya ha caigut un 1,8% a l'agost en comparació al mateix mes del 2018. Els béns intermedis han registrat la caiguda més acusada, del 6,3%, seguits dels de consum no duradors (-5,9%) i de consum (-5,5%). En números positius han quedat els béns de consum duradors (4,1%), l'energia (4,8%) i els béns d'equip (8,3%), segons les dades que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).  

L'Índex General de Producció Industrial s'havia mantingut al juliol i ara, torna a ser negatiu. Al conjunt de l'Estat, l'índex ha descendit un 0,5% a l'agost i la taxa és 3,8 punts inferior que la registrada el mes anterior. Les correccions estacionals i de calendari, no disponibles per a Catalunya, donen un augment d'un 1,7% a l'índex de producció industrial espanyol. La xifra s'havia disparat un 3,3% al juliol. 

Més info: La producció industrial catalana queda plana al juliol

Al contrari que ha passat en el cas català, l'energia és el sector que més puja (1,1%), seguit dels béns de consum no durador (0,6%) i els béns d'equip (0,4%). A l'altra part de la balança se situen els béns de consum durador, que ha disminuït un 6,5% i els intermedis (-3,2%). 

Un total d'11 comunitats autònomes han disminuït la producció industrial a l'agost, mentre que sis van registrar augments. Els majors descensos van ser a les Illes Balears, Cantàbria i Galícia, mentre que les millors xifres han estat per al País Basc, Navarra i Múrcia.  

Més informació
La producció industrial torna a créixer al gener
Internacionalitzar-se o protegir-se? La qüestió catalana
La indústria factura un 1,2% més al març
Avui et destaquem
El més llegit