Els empleats d'Acciona subcontractats per Nissan, en vaga indefinida

Els sindicats reaccionen a l'anunci d'un ERO per a 580 treballadors subcontractats per l'automobilística

Protestes dels treballadors d'Acciona davant la seu de l'empresa a la Zona Franca | ACN Protestes dels treballadors d'Acciona davant la seu de l'empresa a la Zona Franca | ACN

El comitè d'empresa d'Acciona ha anunciat que registrarà una vaga indefinida a partir de la setmana vinent perquè els empleats subcontractats per Nissan estiguin "coberts" en cas que l'empresa els comuniqui que han d'entrar a treballar. Així ho han acordat els diferents sindicats després de formar la mesa negociadora per fer front a l'ERO que Acciona vol aplicar als prop de 580 treballadors subcontractats per l'automobilística.

En la mateixa reunió, el comitè d'empresa també ha detallat que elaborarà un calendari de mobilitzacions setmanals en contra de l'expedient de regulació de l'ocupació, començant per concentrar la plantilla durant la primera reunió amb Acciona –dijous o divendres- i el dilluns 24 d'agost a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca.

En paral·lel, el comitè d'empresa d'Acciona ha detallat que convocarà tota la plantilla subcontractada durant les reunions que es vagin succeint amb l'objectiu de "donar suport i fer reivindicacions". A banda, es realitzaran assemblees recurrents mentre s'allarguin les negociacions per explicar els avenços que es van fent. Finalment, els sindicats han demanat a Acciona que les reunions siguin presencials i, si no es disposa d'una sala, que ofereixi alternatives que no passin per trobades telemàtiques.

Més info: Marelli, primera víctima col·lateral de Nissan

L'anunci arriba pocs dies després que Acciona trenqués de forma unilateral el contracte que tenia amb Nissan, que finalitzava el 31 de març del 2021. Per a l'automobilística, la decisió és "totalment injustificada" i deixa a la companyia "en una situació difícil" per reprendre l'activitat el pròxim 24 d'agost. En el mateix comunicat, Nissan va explicar que estava buscant alternatives "de caràcter urgent" per poder reiniciar l'activitat de la producció i va voler mostrar el seu compromís amb els proveïdors per "garantir l'activitat fins a les dates acordades".

Més informació
Acord definitiu pel tancament de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit