El RACC analitza l'accidentalitat a les carreteres

L'entitat ha presentat l'estudi EuroRAP

Imatge d'un vehicle en un túnel | ACN Imatge d'un vehicle en un túnel | ACN

Un any més, el Reial Automòbil Club de Catalunya analitza l'accidentalitat a la xarxa viària, a través de l'estudi EuroRAP. El projecte també compta amb la col·laboració de la Federació Internacional de l'Automòbil, altres clubs europeus, el Servei Català de Trànsit, departament de Territori de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

La metodologia de l'estudi compara el nombre d'accidents greus i mortals que hi ha hagut, els últims 3 anys, en un tram de carretera amb el volum de vehicles que hi circulen. EuroRAP ha analitzat 6.373 quilòmetres de la xarxa viària, carreteres que representen el 92% de la mobilitat total per carretera de Catalunya.

Per setè any consecutiu, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola és el tram de carretera amb més accidents greus i mortals per quilòmetre de Catalunya. Entre el 2019 i el 2021 hi ha hagut 17 accidents greus i mortals en un tram de 7,1 quilòmetres de longitud. En el 45% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals i ferits greus que es produeixen a les carreteres catalanes hi ha estat involucrada, com a mínim, una moto o un ciclomotor.

Més informació
El RACC analitza els reptes de la moto a Barcelona
El RACC impulsa una eina per avaluar l’impacte mediambiental dels vehicles
El RACC convoca el Concurs Joves i Mobilitat
Avui et destaquem
El més llegit