El RACC impulsa una eina per avaluar l’impacte mediambiental dels vehicles

La plataforma permetrà als consumidors comparar els valors del cicle de vida

Imatge d'un vehicle amb fum al tub d'escapament | iStock Imatge d'un vehicle amb fum al tub d'escapament | iStock

El RACC ha presentat Green NCAP,  una nova eina tecnològica per avaluar el cicle de vida dels vehicles dirigits als consumidors. Aquesta plataforma interactiva permet adaptar els paràmetres de recerca dels vehicles a les seves circumstàncies personals, zona geogràfica, l’ús d’energies renovables o el quilometratge anual recorregut. 

La base de dades inclou 30.000 models i no només ofereix dades de l’impacte mediambiental, també permet identificar els factors a tenir en compte per millorar la sostenibilitat. “Parlem d’una metodologia que mostra als consumidors una imatge clara de com afecta el seu vehicle al clima i les quantitats d’energies que utilitzen els cotxes”, apunta Aleksandar Damyanove, director tècnic del projecte. 

Junt amb el Reial Automòbil Club de Catalunya, també formen part d’aquesta iniciativa administracions públiques, universitats, laboratoris independents i organismes internacionals com la Federació Internacional de l’Automòbil. Green NCAP rep la supervisió del programa europeu d’Avaluació d’Automòbils. En paral·lel, recentment, l'entitat catalana ha participat en un projecte que detecta els accidents de ciclistes amb la finalitat de garantir una ràpida assistència sanitària.

Més informació
El RACC convoca el Concurs Joves i Mobilitat
El RACC participa en un projecte que detecta accidents de ciclistes
El RACC i la UIC promouen la formació universitària
Avui et destaquem
El més llegit