El RACC convoca el Concurs Joves i Mobilitat

L’objectiu d’aquesta edició és posar en valor el fet d’anar en bicicleta i la seva projecció com a mitjà de transport sostenible i saludable

La millora de la convivència i la revisió de les infraestructures urbanes son les principals claus per ampliar l'ús de la bicicleta a Barcelona, segons el RACC | ACN La millora de la convivència i la revisió de les infraestructures urbanes son les principals claus per ampliar l'ús de la bicicleta a Barcelona, segons el RACC | ACN

El RACC, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, convoca la 16a edició del concurs educatiu ‘Joves i Mobilitat’ amb l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents de Catalunya.

La temàtica d’aquesta edició, “Les bicicletes, els joves i les noves mobilitats”, té l’objectiu de posar en valor el fet d’anar en bicicleta i la seva projecció com a mitjà de transport sostenible i saludable. L’ús de la bicicleta ha augmentat exponencialment en els darrers anys, però encara no és un mitjà massiu i cal integrar-lo amb seguretat per al conjunt dels usuaris. Per això, l’objectiu del concurs és impulsar els joves perquè reflexionin sobre la millor manera de fer un lloc a la bicicleta en la mobilitat quotidiana.

El concurs està adreçat a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà d’entre 12 i 18 anys, així com nois i noies d’aquesta edat que siguin membres de casals de joves o centres de lleure catalans, així com alumnes d’itineraris formatius específics (IFE).

Els participants poden presentar els seus treballs a les categories d’anunci gràfic, vídeo per a Instagram i projecte de millora de la seguretat viària. A més, la 16a edició del concurs premiarà, per tercer any consecutiu, el Millor Projecte Educatiu en Mobilitat Segura en reconeixement a les activitats que realitzen els centres regularment durant el curs (setmana de la mobilitat, campanyes de seguretat o d’ús de les bicicletes, xerrades divulgatives de mossos o policies locals, treballs de síntesi, treballs de recerca, senyalització viària al centre, etc.).

Per presentar els treballs, l’alumnat ha de comptar amb la col·laboració d’un tutor o tutora dels seus centres educatius o de lleure. Els treballs, que es poden entregar de forma individual o en grups de fins a 4 components, han de presentar-se al web www.jovesimobilitat.cat abans del 16 d’abril de 2023. En aquesta pàgina, els professors i educadors trobaran recursos informatius i diverses propostes didàctiques sobre mobilitat, seguretat viària i convivència.

El concurs Joves i Mobilitat ha comptat amb la participació de prop de 22.000 adolescents catalans des que es va posar en marxa el 2008

El concurs Joves i Mobilitat, que compta també amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat i amb diferents patrocinadors, ha registrat durant la seva trajectòria una participació de prop de 22.000 adolescents de tota Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat en gairebé 14.000 treballs relacionats amb la temàtica que han de treballar.

Sobre el concurs

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2008 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.

Més informació
El RACC participa en un projecte que detecta accidents de ciclistes
El RACC i la UIC promouen la formació universitària
El RACC impulsa un equip femení de ciclisme
Avui et destaquem
El més llegit