El Racc avalua l'impacte ambiental de cinc nous vehicles

Dels cotxes analitzats, els més ben puntuats han estat els elèctrics Nissan Leaf i el Lexus UX300e

Josep Mateu, president del Racc | Europa Press Josep Mateu, president del Racc | Europa Press

El Racc ha presentat els resultats d’un nou test Green NCAP, el programa europeu d’avaluació de vehicles que mesura l’impacte ambiental (emissions contaminants i l’ eficiència energètica) dels automòbils amb l’objectiu de promoure l’ús de cotxes més nets. S’han avaluat cinc nous models: el Volkswagen Golf GTE híbrid endollable, el Renault Captur E- tech híbrid endollable, el Nissan Leaf elèctric, el model UX300e elèctric de Lexus, i l’Audi A3 Sportback TDI.

Dels cinc vehicles analitzats, els més ben puntuats han estat els elèctrics Nissan Leaf i el Lexus UX300e. Els dos cotxes han rebut la màxima puntuació, les cinc estrelles possibles gràcies al seu mínim impacte ambiental. El Nissan Leaf elèctric ha estat el model més ben valorat amb una puntuació de 5 estrelles. Ha rebut la màxima puntuació en els paràmetres d’emissions de qualitat de l’aire i de gasos d’efecte hivernacle (un 10 sobre 10). En qüestió d’eficiència energètica, aquest model ha estat valorat amb un 9,9 sobre 10.

El segon model que ha obtingut uns resultats excel·lents en matèria sostenible ha estat el Lexus UX300e. Aquest cotxe elèctric obté també la màxima puntuació en les emissions de qualitat de l’aire i els gasos d’efecte hivernacle (un 10 de 10). En eficiència energètica es situa dues dècimes per sota del primer classificat, obté un 9,7 sobre 10.

Més informació
Una delegació brasilera visita les instal·lacions del RACC
El RACC convoca la 15a edició del concurs Joves i Mobilitat
Avui et destaquem
El més llegit