El RACC i el Servei Català de Trànsit convoquen la 17a edició del concurs 'Joves i Mobilitat'

Els adolescents reflexionaran sobre la corresponsabilitat de conviure amb diversos modes de transport en un espai limitat, per garantir una mobilitat segura i sostenible

El RACC presenta la vintena edició de l'estudi EuroRAP | iStock El RACC presenta la vintena edició de l'estudi EuroRAP | iStock

El RACC, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha convocat la 17a edició del concurs educatiu Joves i Mobilitat. Sota el títol La convivència en mobilitat. Què en pensen els joves?, la present edició proposa als adolescents reflexionar sobre la corresponsabilitat de conviure amb diversos modes de transport en un espai limitat, per garantir una mobilitat segura, eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Des del passat curs escolar, l'educació viària ha entrat a formar part del currículum escolar de secundària i batxillerat, amb la reforma de la llei LOMLOE. Un dels objectius d'aquesta reforma és que els alumnes adquireixin els bons hàbits d’una mobilitat segura, sostenible i responsable. Aquests són també els valors que el concurs Joves i Mobilitat vol promoure entre els adolescents, a més d’actituds de respecte entre els diferents actors de la mobilitat.

Un total de 22.600 adolescents de tota Catalunya han participat a Joves i Mobilitat

El repte de la 17a edició permet als centres educatius i centres de lleure treballar l'educació viària amb els joves, afavorint la seva reflexió envers la convivència en l’àmbit de la mobilitat. Com anteriors edicions, el concurs premiarà els treballs presentats en 4 categories: anunci gràfic, vídeo per a Instagram i projecte de millora de la seguretat viària, així com el millor projecte educatiu en mobilitat segura, que per quart any consecutiu reconeixerà les activitats que realitzen els centres regularment durant el curs relacionades amb la temàtica (com per exemple, la setmana de la mobilitat).

El concurs es dirigeix a alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà d’entre 12 i 18 anys, així com nois i noies d’aquesta edat que siguin membres de casals de joves o centres de lleure catalans i alumnes d’itineraris formatius específics (IFE). Els alumnes poden presentar els treballs de manera individual o en grups de fins a 4 integrants, i a més han de comptar amb la col·laboració d’un tutor o tutora dels seus centres educatius o de lleure. Per participar en la present edició, els treballs han de presentar-se al web del concurs abans del 19 d’abril de 2024, on els professors també trobaran recursos i propostes didàctiques sobre mobilitat, seguretat viària i convivència.

Més info: El Racc i la FIA impulsen una campanya per reduir els accidents de trànsit per l’ús del mòbil

Un total de 22.600 adolescents de tota Catalunya han participat a Joves i Mobilitat, donant la seva visió sobre la mobilitat en més de 15.300 treballs al llarg de les 16 edicions celebrades.

Més informació
Ferrocarrils i el Racc renoven l'acord per fomentar la mobilitat sostenible
El RACC presenta el 'Botó RACC', el nou sistema de senyalització d’emergències
El RACC analitza l’impacte ambiental de 15 models d’automòbils amb els estudis 'Green NCAP'
Avui et destaquem
El més llegit