Rebuild 2020: el futur de l'edificació pren importància amb el confinament

Industrialització, digitalització, eficiència energètica i sostenibilitat dels nous materials es debaten a la primera fira postcovid a Barcelona

Presentació de l'edició 2020 de la fira Rebuild | Cedida Presentació de l'edició 2020 de la fira Rebuild | Cedida

La tercera edició del Rebuild serà la primera fira postcovid que se celebrarà a Barcelona. Precisament després del confinament i la gran quantitat de temps que han passat els ciutadans als seus habitatges, l'edificació del futur pren especial importància. El saló serà entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre al CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona) i tindrà la industrialització, la digitalització, l'eficiència energètica i la sostenibilitat dels nous materials com a eixos temàtics. 

La fira congregarà prop de 180 expositors i més de 260 experts, que participaran en el Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0. "Enguany comptem amb dues grans iniciatives centrades en la transformació del sector de l'edificació. Per un costat, la constitució d'una nova associació, Offsite Construction Hub, per impulsar la industrialització de l'edificació a Espanya. Per l'altre, la presentació i entrega al Govern espanyol del memoràndum Rebuild, amb les mesures agrupades de tot el sector que permetran convertir l'edificació en la locomotora de la recuperació econòmica del país", ha indicat durant la presentació de l'esdeveniment Ignasi Pérez Arnal, el director del congrés. 

Més info: Tornen les presentacions, però amb distància

El president de la fira i CEO d'Aedas Homes, David Martínez, ha destacat que "tot i la situació actual ocasionada per la pandèmia, el de la construcció és un dels sectors més resilients. Durant aquest últim mes d'agost, les promotores hem constatat rècords de vendes, fet que indica que hi ha una demanda creixent d'habitatge per part de la societat". 

Per la seva banda, Marc Rodríguez, director general del CCIB, ha recordat que "Rebuild serà el primer gran esdeveniment que se celebrarà al CCIB després del confinament. Confio que el suport de les administracions públiques serà total per tal que una activitat tan fonamental per al desenvolupament econòmic de la nostra comunitat com és la de les fires i congressos sigui un èxit absolut". 

Més informació
Rebuild i els reptes de la construcció accelerats per la covid-19
La nova era de la construcció postcovid-19
Milers de projectes d'edificació busquen socis industrials
Avui et destaquem
El més llegit