Rebuild 2021: la construcció sostenible i circular pren força

L'edició d'enguany del saló, que se celebra a Madrid, inclourà marques com Baxi, Grohe, Schneider Electric, Tres Grifería, Sika i Hercal

Imatge d'arxiu d'una edició passada del Rebuild | Cedida Imatge d'arxiu d'una edició passada del Rebuild | Cedida

La sostenibilitat del sector de la construcció no és una tendència, és una necessitat. Amb la voluntat d'establir les bases del futur del sector, l'edició d'enguany de Rebuild se centra en la circularitat de la construcció. Serà a Ifema, a Madrid, entre el 21 i el 23 de setembre, i inclourà marques com Baxi, Grohe, Schneider Electric, Tres Grifería, Sika i Hercal. 

"El sector de la construcció és el responsable del 40% de les emissions de CO2 i del 30% del consum energètic; són uns percentatges que el sector té el repte de reduir de cara a la propera dècada", indiquen des de Nebext, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment. La clau es troba en optimitzar l'ús de les matèries primeres, millorar l'eficiència energètica, reduir l'impacte mediambiental i fomentar l'economia circular. 

El Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 inclourà el Fòrum SOS-Tenibilitat, en què el director d'arquitectura i sostenibilitat d'Aedas Homes, José María González, detallarà els nous models que sorgeixen de la descarbonització, així com el camí cap a l'alineació del sector de la construcció amb aconseguir els ODS. Una altra de les participants serà Ángela Baldellou, directora de l'Observatori 2030, que treballa en "la sostenibilitat transversalment integrant-la en tots els grups de treball i iniciatives sectorials". 

La fira servirà per presentar un estudi amb els conceptes essencials per entendre com l'arquitectura pot oferir un entorn per millorar la salut de les persones i quins són els millors materials per aconseguir-ho. El presentaran la CEO de Galöw, Rita Gasalla; el director tècnic del CAATEEB, Jordi MarrotAlejandro Payán, del gabinet tècnic del CGATE; i Julia Manzano, del GBCe.   

Les empreses expositores presentaran les darreres solucions i productes per avançar cap a la descarbonització del sector. Per exemple, la companyia Grohe ha assolit la fabricació d'aixetes neutra de CO2; Baxi presentarà solucions d'eficiència energètica per a sistemes de climatització; i Hercal hi serà present amb solucions de demolició circular d'edificis, naus i grans espais industrials.   

Més informació
Rebuild, una mirada innovadora pel futur de l’arquitectura
Rebuild premia els projectes d'edificació més innovadors
Avui et destaquem
El més llegit