CA | ES

La hiperconnectivitat arriba a l'habitatge

Rebuild 2018 presenta tot un seguit de propostes per al sector de l'edificació per construir cases autònomes

Tots els electrodomèstics ja poden estar connectats a Internet Tots els electrodomèstics ja poden estar connectats a Internet

Rebuild 2018 posarà el seu focus a la casa del futur com a un dels temes més importants a tractar en el Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0. Segons han explicat en un comunicat, "cada vegada són més les empreses que incorporen software intel·ligent a les seves solucions per portar la digitalització de la construcció". Precisament per això, es pregunten si "estem realment preparats per incorporar tots aquests elements en el nostre dia a dia" i sostenen que la resposta passa pel sector de l'edificació.

Les propostes de l'esdeveniment dedicat al món de la construcció són diverses i molt suculentes. Primer de tot, construir una casa autònoma amb sistemes d'il·luminació intel·ligents, optimització de la temperatura, sensors, una empremta dactilar per obrir la porta...  És a dir, tot un seguit d'elements que integren la tecnologia en els sistemes de seguretat, gestió energètica,  benestar i comunicacions i, per tant, que permeten un estalvi energètic important.

De fet, cada vegada són més les solucions digitals que s'estan implementant per a l'optimització de les nostres llars. La tecnologia té la capacitat de canviar la manera de viure i de relacionar-se amb els éssers humans i, gràcies a ella, tots els electrodomèstics, per exemple, ja poden estar connectats a Internet i a altres xarxes per poder-ho controlar des de la feina o des d'on sigui.

Precisament per tot això, Rebuild, que se celebrarà del 26 al 28 de setembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), s'estableix com el "desafiament immobiliari al que s'han d'enfrontar les empreses de construcció i edificació per renovar la indústria a través de la digitalització".

Més informació
Rebuild impulsa la digitalització i la sostenibilitat en la construcció
La construcció entra a l'era moderna de la mà de Rebuild
Els constructors catalans col·laboren amb Rebuild 2018
Avui et destaquem
El més llegit