Rebuild analitza les oportunitats dels Next Generation

El sector analitza el nou horitzó de la rehabilitació d'habitatges

Imatge d'arxiu de l'esdeveniment | Cedida Imatge d'arxiu de l'esdeveniment | Cedida

Del 28 al 30 de març, el recinte d’IFEMA acollirà una nova edició de Rebuild, un esdeveniment que vol contribuir a la transformació de l’edificació i, a la vegada, promoure l’ús de la tecnologia avançada i els materials més innovadors.

400 firmes expositores i 560 veus autoritzades del sector tractaran l’estat actual i el futur de l’edificació en els seus diferents àmbits: Residencial, hotels, espais de treball, món sanitari, retail i administració pública. Pel que fa a la xifra de visitants, l’organització preveu una assistència de 20.000 persones. 

“Serà un punt de referència per tots els actors de la cadena de valor de l’edificació”, descriu Gema Traveria. La directora del certamen posiciona Rebuild com un espai “on es tanquen moltes oportunitats de negoci i s’impulsen sinergies per estimular la indústria”. 

L’aprofitament dels fons Next Generation també seran un dels principals temes de l’agenda del congrés. Actualment, més del 80% dels edificis i habitatges d’Espanya no tenen la certificació d’eficàcia energètica. D’aquí que els recursos procedents de Brussel·les s’entenguin com una palanca de canvi. 

En aquest sentit, Rebuild viurà la presentació d’un estudi del govern basc i centres de recerca per impulsar la descarbonització en el món de la rehabilitació. Els experts apunten com els Next Generation poden facilitar la reducció de 650.000 tones d’emissions de CO2 cada any. 

Més informació
Catalunya rebrà 305 MEUR en ajudes per a rehabilitació d'habitatge i lloguer social
La Generalitat facilita la rehabilitació energètica d’habitatges en el marc dels Next Generation EU
Compte enrere per a la rehabilitació energètica d'habitatges
Avui et destaquem
El més llegit