'Back to Events': un pla per recuperar els esdeveniments

La Cambra de Comerç de Barcelona, la Fira de Barcelona, el Barcelona Convention Bureau i empreses d'esdeveniments proposen utilitzar tests d'antígens per a més seguretat

El sector de les fires és un dels més afectats per la covid 19 | iStock El sector de les fires és un dels més afectats per la covid 19 | iStock

Les empreses d’esdeveniments, així com la Fira de Barcelona, el Barcelona Convention Bureau i la Cambra de Comerç de Barcelona han proposat una iniciativa per retornar a la normalitat els esdeveniments i les fires, cancel·lades des que va començar la pandèmia. Aquest pla, que han anomenat Back to Events posa de manifest la necessitat de recuperar el sector dels esdeveniments i proposa utilitzar tests d'antígens per crear un ambient segur als salons.

"Totes les empreses i autònoms del sector dels esdeveniments hem parat de treballar abans que la ONU decretés l’estat de pandèmia; mantenir una empresa viva que no factura durant 12 mesos és un esforç titànic", han recalcat els impulsors d'aquesta iniciativa en un manifest. Per a aquest motiu, han posat en comú un pla d'acció que asseguren que permetria tornar a obrir les fires de manera segura amb els tests antígens com a recurs principal: "Demanem el reconeixement per part del Departament de Salut dels tests d’antigen ràpids com a eina vàlida i complementària a aquells plans sectorials ja aprovats pels esdeveniments", han explicat en el manifest.

Tal com indica el pla d'acció, el sector dels esdeveniments i les fires està invisibilitzat, ja que "si no es veu tota la preparació i les empreses implicades en una fira, significa que l’esdeveniment és un èxit". Per aquesta raó, han al·legat que és un dels sectors més afectats i amb menys visibilitat per part de la societat. La proposta arriba uns mesos abans de les primeres grans fires que es preveuen celebrar a Barcelona. Al juny, estan agendades l'ISE, el SIL, el BizBarcelona i el Mobile World Congress, entre d'altres.

Més info: L'ISE prepara contingut digital i preveu "menys participants"

El sector ha buscat durant l'any que fa que va començar la pandèmia alternatives als actes i jornades presencials, amb continguts digitals centrats en taules rodones i conferències en lloc de les tradicionals fires amb paradetes. Com a part de l'estratègia de màrqueting, Back to Events ha anunciat "l'esdeveniment més segur del món" per al 18 de març, del qual no s'ha ofert cap detall.   

A més a més, la iniciativa Back to Events ha afirmat que la reactivació dels esdeveniments presencials seguint les recomanacions del pla d’acció, tindrà un doble impacte positiu a la societat, ja que "reactivarà l’economia del sector dels esdeveniments (fires, congressos, reunions corporatives, etc.), augmentarà el nombre de persones testades, tallant les cadenes de contagi abans i transferint dades al sistema de salut pel seu seguiment i control". La iniciativa compta amb l'assessorament del doctor Oriol Mitjà, de l'Hospital Germans Trias i Pujol. 

Més informació
La recuperació del turisme i de les fires té nom propi: tests d’antígens
"Fires presencials com el MWC, Alimentaria o l'ISE són insubstituïbles"
Avui et destaquem
El més llegit