Renfe nomena Antonio Carmona com a nou director de Rodalies

El canvi a la cúpula de Rodalies arriba en un moment estratègic per la xarxa ferroviària: el traspàs integral de competències del servei a la Generalitat

Antonio Carmona, nou director de Rodalies | Europa Press Antonio Carmona, nou director de Rodalies | Europa Press

El comitè de direcció de Renfe ha nomenat Antonio Carmona com a nou director de Rodalies amb efectes a partir de l'1 d'abril. Fins ara Carmona era el responsable de Relacions amb els mitjans i internet i delegat de Comunicació de Renfe per a Aragó i Catalunya. Carmona substituirà en el càrrec a Maite Castillo, qui des d'ara s'encarregarà de la direcció del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

Antonio Carmona és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va incorporar a Renfe el desembre de l'any 2000 com a ajudant ferroviari. L'octubre de 2023 va passar a l'àrea de comunicació, on ha ostentat diversos càrrecs, entre ells, responsable de Comunicació a Catalunya entre 2007 i 2012, i en una segona etapa, des de juny de 2017 fins a l'actualitat. A més, des de setembre del 2021 ha compaginat el càrrec amb diverses responsabilitats a escala nacional, com a segon de Comunicació de Renfe. 

Maite Castillo assumirà la direcció del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú 

El canvi a la cúpula de Rodalies arriba en un moment estratègic per la xarxa ferroviària: el traspàs integral de competències del servei a la Generalitat, pactat el novembre del 2023. La gestió del servei la farà una nova empresa, que es preveu que s'anomeni precisament Rodalies de Catalunya, i que estarà participada per l'Estat i per la Generalitat a parts iguals. La setmana passada es va constituir la comissió de seguiment del traspàs, que serà l'òrgan de suport de la comissió política del traspàs, estarà liderada per Pere Macias i comptarà amb set grups tècnics de treball. 

Més informació
Renfe i Acció proposen solucions quàntiques per "transformar" la mobilitat
Renfe participa en una nova edició del saló de Turisme B-Travel
Febrer històric: Rodalies de Barcelona supera els 10,05 milions de viatgers
La Generalitat tria Pere Macias per gestionar el traspàs de Rodalies
Avui et destaquem
El més llegit