La ruta Barcelona-Madrid registra un increment d'un 20% de passatgers

La línia d'alta velocitat va registrar un moviment de 5,6 milions de persones durant el 2021

Imatge d'un tren d'alta velocitat | iStock Imatge d'un tren d'alta velocitat | iStock

El corredor Barcelona-Madrid ha registrat un increment d’un 20% més de passatgers en el segon trimestre de l’any, si es compara aquesta xifra amb el mateix període del 2019. Amb aquests resultats, Renfe considera que ja ha deixat enrere els efectes més durs de la pandèmia. A escala estatal, el moviment de passatgers experimenta una caiguda d'un 36,6%. 

En aquest sentit, la companyia ferroviària va tancar el 2021 amb un trànsit de 5,6 milions de passatgers entre les dues ciutats. Un informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència acredita que l’arribada d’altres companyies com Ouigo o Avlo no ha generat un gran impacte negatiu cap a Renfe, qui manté una quota de mercat del 80,9%. 

Respecte de l’activitat global del grup ferroviari, el servei de Rodalies representa un 87,7% dels viatgers i la llarga distància lidera el rànquing de viatgers / quilòmetre amb un 39,3%. Pel que fa al trànsit de mercaderies, la documentació oficial descriu que aquest àmbit va generar una quota de mercat del 56,6% el 2021. 

Més informació
Renfe registra a Catalunya més de 678.000 abonaments gratuïts
Renfe inverteix més de 5 MEUR a les estacions de Rodalies
Renfe incorpora dos trens a la ruta d'AVE Barcelona-Madrid
Avui et destaquem
El més llegit