El Saló Nàutic penja el cartell de complet

La 56a edició de la fira ja ha venut tot l'espai d'exposició a falta d'un mes per començar el certamen

El Saló Nàutic de la Fira de Barcelona arriba amb bones perspectives pel sector
El Saló Nàutic de la Fira de Barcelona arriba amb bones perspectives pel sector

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona ja compta amb el 100% de la superfície expositiva prevista contractada, quan encara falta un mes per la seva celebració (de l’11 al 15 d'octubre), segons un comunicat de Fira de Barcelona. En la seva 56a edició, ocuparà més de 54.000 metres quadrats bruts, repartits entre els molls d'Espanya i de la Fusta del Port Vell, i segueix creixent en empreses participants i embarcacions exposades a la mostra flotant i en terra. En total, s'exhibiran prop de 700 vaixells i comptarà amb les principals firmes del sector, segons els organitzadors. En aquesta convocatòria, el saló organitzat per Fira de Barcelona superarà els 270 expositors, entre els quals destacaran les principals empreses del sector nàutic nacional i internacional com Beneteau, Jeanneau, CNB-Lagoon, Marina Estrella, Sunseeker, Touron, Yamaha o Zodiac. L'espai previst per a la mostra flotant estarà al complet amb més de 170 embarcacions de vela i de motor de més de 8 metres d'eslora, destacant aquest any l'oferta de catamarans amb més de 20 unitats en exposició. En terra, s'exhibiran més de 600 vaixells de menor envergadura i neumàtiques, així com els últims productes d'electrònica, pintures, veleries, remolcs i serveis.

Segons el director del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, ​​Jordi Freixas, "l'interès i resposta de les empreses expositores apunten a un major optimisme en el sector i faran que tinguem de nou una gran oferta nàutica, que al costat de totes les activitats que estem preparant ens converteixen en el punt de trobada clau on fer negoci, conèixer les últimes novetats i compartir la nostra passió pel mar".

En aquest sentit, l'edició número 56 del saló impulsarà la seva vessant més professional promovent els primers Professional Meetings: una agenda de reunions entre expositors i visitants que tindran un espai on establir relacions entre ells i oferir els seus productes i serveis amb l'objectiu d'obrir nous mercats i trobar nous socis. De moment, ja s'han apuntat més de 200 participants. Així mateix, se celebrarà la segona edició de les Jornades per a Emprenedors i Startups, que s'ampliaran a tots els dies de saló, amb una vintena d'empreses participants. Entre elles destaquen apps de serveis nàutics, un portal de reserva d'embarcacions de lloguer, un caiac desmuntable i lleuger, i fins a una vaixella imantada per poder navegar sense preocupacions.

Un sector en alça

L'edició del 2017 del Saló Nàutic de Barcelona arriba en un bon moment del sector després de les dificultats viscudes els últims temps. Segons dades de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), en els primers vuit mesos de l'any, les matriculacions d'embarcacions d'esbarjo han crescut un 9,7% respecte al mateix període de l'any passat. Les eslores grans, a partir de 12 metres, són les que més incrementen les seves matriculacions respecte a l'any passat, creixent una mitjana del 50%. Catalunya continua al capdavant del mercat amb un repunt d'un 17,64%. El lloguer consolida la seva tendència alcista amb un increment del 23,5% amb Catalunya com a líder (+ 25,23%), seguida d'Illes Balears (+ 25,02%) i la Comunitat Valenciana (+ 16,85%).

Més informació
SmartBoat, el vaixell connectat surt a navegar
Fira supera el seu rècord de facturació (de nou)
El Saló Nàutic amplia la seva flota amb 670 embarcacions
Avui et destaquem
Comentaris