Collboni, Bonet, Colau, Vila i Valls de la Fira de Barcelona
Collboni, Bonet, Colau, Vila i Valls de la Fira de Barcelona

Fira supera el seu rècord de facturació (de nou)

L’entitat tanca l’exercici facturant 167 milions d’euros i aposta per la innovació i la nova indústria per al segon semestre de 2017

Fira de Barcelona tanca l’exercici amb els millors resultats de la seva història amb una facturació de 167 milions d’euros per sobre fins i tot del que s'havia anunciat al tancament de l'any. Aquesta facturació suposa un increment d'un 9,8% respecte a 2014, any firalment comparable per efectes de calendari, i de l'11,4% en relació a 2015. Per la seva banda, l'Ebitda s'ha situat en els 20,4 milions, també unes xifres rècord.

El Consell General de Fira de Barcelona -presidit per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau- i al qual també han assistit els dos vicepresidents, el recentment nomenat conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, a més d'altres representants institucionals, ha aprovat els comptes de 2016, segons ha informat en un comunicat.

El Consell ha valorat molt positivament, també, l'activitat durant la primera meitat de 2017 amb més de trenta salons i congressos als recintes de Montjuïc i Gran Via, així com vuit coorganitzats a altres països. El calendari firal del segon semestre es completarà amb certàmens de referència internacional vinculats principalment a la nova indústria, la salut i la tecnologia. Aquest dinamisme fa preveure que Fira assolirà el 2017 molt bons resultats, reforçant el seu posicionament en el context europeu i el seu paper com a motor econòmic i social del territori.

Així mateix s'ha posat en valor la intensa activitat firal de 2017, que en el conjunt de l'any englobarà 68 salons i congressos i una cinquantena d'actes corporatius a les instal·lacions de Montjuïc i Gran Via, a més de 13 esdeveniments previstos a l'exterior. Al primer semestre ja s'han celebrat 33 salons, entre ells importants certàmens professionals com el Mobile World Congress, Automobile Barcelona, Barcelona Bridal Fashion Week, Barcelona Building Construmat, INTA Annual Meeting, dedicat a la protecció de les marques, i Graphispag; i s'han llançat els nous Healthio, OralthBcn i Innovate4Climate. Entre els esdeveniments per al públic, han destacat Motoh!, Bizbarcelona, B-Travel, Ensenyament, Saló del Còmic i el festival Sónar.

Seu de grans esdeveniments de salut i tecnologia

Les previsions per al segon semestre de 2017 inclouen diverses novetats i un gran volum d'activitat amb 35 salons i congressos. En concret, Fira llançarà la Barcelona Industry Week, plataforma firal sobre innovació i l'anomenada quarta revolució industrial, que reunirà simultàniament del 2 al 6 d'octubre al recinte de Gran Via les edicions d'Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, World Congress of Chemical Engineering i World Chemical Summit , "Smart Chemistry, Smart Future", In(3D)ustry (impressió 3D) i IoT Solutions World Congress (Internet de les Coses). Aquests esdeveniments acolliran un miler d'empreses expositores, 850 ponents i més de 50.000 visitants professionals.

Aquesta nova iniciativa "demostra una vegada més l'aposta de la institució per innovar, llançant productes firals relacionats amb sectors emergents, i organitzar grans esdeveniments industrials de referència, reforçant així el seu paper de dinamitzador econòmic i generador de riquesa i valor social per a la ciutat i el territori", afirma el president del Consell d'Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet.

Cal subratllar també que durant la segona meitat de l'any es produirà una important concentració d'esdeveniments mèdics i tecnològics com el Congrés Europeu de Cardiologia, el més important del món de l'especialitat amb més de 30.000 professionals de 150 països, que se celebrarà per cinquena vegada al recinte de Gran Via, l'última el 2014; els congressos de les societats europees de Gastroenterologia, amb més de 10.000 especialistes; i de Cremats i de Ressonància Magnètica, a més d'altres convocatòries tecnològiques com SAP TechEd i VM World.

Destacarà així mateix la celebració de l'Smart City World Congress i Smart Mobility World Congress, dos esdeveniments que com assenyala el director general de Fira, Constantí Serrallonga, "convertiran Barcelona en la capital mundial de les ciutats intel·ligents, la nova mobilitat urbana i la economia circular, en una clara aposta per la sostenibilitat i la innovació". Altres salons rellevants seran Piscina & Wellness Barcelona, Barcelona Games World, Saló Nàutic de Barcelona, World Routes, IBTM World, Arnold Classic Europe i Saló del Manga, entre d'altres.

Creix la presència a l'exterior

Durant 2017 Fira de Barcelona continua impulsant la seva presència a l'exterior, contribuint així a les empreses a obrir-se a nous mercats. Del total de 13 fires coorganitzades en altres països previstes per al conjunt de l'any, vuit ja han tingut lloc en aquest primer semestre: el llançament de Pacgraf Cuba; la segona edició de HostelCuba; les convocatòries de l'Smart City Expo Congress a Casablanca (Marroc), Puebla (Mèxic) i el nou Smart Island World Congress; Alimentaria Lisboa i ExpoAntad & Alimentaria Mèxic; i el Saló de l'Automòbil de Doha.

A la segona meitat de l'any es coorganitzaran altres sis esdeveniments: Smart City Expo a Kyoto i per primera vegada també a Buenos Aires. Igualment, es llançaran dos nous certàmens a Cuba relacionats amb les energies renovables i la seguretat (Energías Renovables i Securtec); i un altre a Doha dedicat al handmade, a més de serveis de consultoria a diversos països.

Més informació
Fira de Barcelona obté els millors resultats de la història
Fira de Barcelona ingressarà més de 148 milions d'euros el 2015
Avui et destaquem
El més llegit