Samsung cancel·la la participació al MWC

L'empresa sud-coreana "prioritza" la salut de treballadors i clients i decideix limitar-se a assistir als actes online

Diverses persones admiren un mòbil de Samsung en una edició passada del MWC | ACN Diverses persones admiren un mòbil de Samsung en una edició passada del MWC | ACN

Samsung ha anunciat que no participarà de forma presencial al Mobile World Congress de Barcelona –que se celebrarà entre el 28 de juny i l'1 de juliol- per la crisi de la covid-19. En un comunicat enviat aquest dimarts, l'empresa sud-coreana ha assenyalat que veu "prioritària" la salut i seguretat dels seus treballadors i clients i ha informat que la seva presència es limitarà a actes online.

Malgrat tot, assegura que seguirà col·laborant amb la GSMA i altres socis per "continuar desenvolupant noves experiències mòbils". La baixa de Samsung se suma a la d'altres companyies com Nokia o Ericsson, que van ser les primeres en anunciar que no participarien en l'edició d'enguany. Més tard, grups com Google, Sony, Facebook, Oracle, Cisco o LG van prendre la mateixa decisió.

Més info: Hoffman no decau davant les cancel·lacions d'assistents al MWC

Tot i el degoteig de baixes, el CEO de la GSMA, John Hoffman, ha insistit diverses vegades en què l'edició d'enguany serà més petita, però que tindrà lloc igualment. A mitjans d'abril, va assegurar que les previsions de l'empresa eren de tenir un impacte econòmic a Barcelona de només una cinquena part del que és habitual, és a dir, d'entre 100 i 200 milions d'euros. 

El programa presencial d'aquest 2021 es completarà amb una sèrie d'actes i activitats virtuals -que encara no s'han donat a conèixer-, per permetre que totes les empreses internacionals que decideixin no viatjar a Barcelona puguin prendre'n part d'alguna manera. 

Més informació
El MWC 2021 tindrà una cinquena part de l'impacte econòmic habitual
Els participants del MWC podran viatjar a Barcelona tot i les restriccions
Avui et destaquem
El més llegit