Sánchez Llibre, nou vicepresident de la CEOE

El president de Foment del Treball entra a la patronal espanyola alhora que l’entitat catalana lliura els seus premis d’aquest any

Josep Sánchez Llibre és el president de Foment del Treball | ACN Josep Sánchez Llibre és el president de Foment del Treball | ACN

La junta directiva de la CEOE ha anomenat aquest dimecres el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, vicepresident de la patronal espanyola presidida per Antonio Garamendi, juntament amb el president de CEIM, Juan Pablo Lázaro Montero d'Espinosa, la presidenta d’Unespa, Pilar González de Fruits, i el president de la CEV, Salvador Navarro.

A més, la junta directiva ha aprovat la nova composició del comitè executiu de la patronal, que estarà format per 56 membres, entre els quals destaquen dues noves incorporacions: la presidenta del Grup Eulen, María José Álvarez, i la presidenta del Grup Juste, Inés Juste.

L'anterior president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ocupava una de les vicepresidències de la CEOE durant l'anterior mandat i Sánchez Llibre era el responsable de les relacions de la CEOE amb les Corts.

Foment del Treball lliura els seus premis

D’altra banda, la patronal Foment del Treball, presidida per Sánchez Llibre, ha premiat el president de Naturgy, Francisco Reynés, amb la medalla d’honor a l’Empresari de l’Any, i la soprano Montserrat Caballé, amb medalla d’honor a la Trajectòria Artística i Transcendència Social. Uns reconeixements que s’han lliurat en l’onzena edició dels Premis Carles Ferrer Salat.

La patronal ha afirmat també en un comunicat que reconeixerà el seu anterior secretari general, Joan Pujol, amb la medalla d’honor a la Trajectòria Empresarial. Pujol ha estat substituït recentment en el càrrec per David Tornos, després que hagi dedicat 35 anys a l'organització i que anunciés la seva retirada a principis de novembre.

L'organització també ha distingit en aquesta edició Aigües de Barcelona pel seu compromís social; Cellnex Telecom per la seva aposta per la Investigació i el Desenvolupament (R+D); el Grup Cañigueral per la seva estratègia d'internacionalització, i Nufri pel seu compromís amb el medi ambient.

Els premis s'atorgaran aquest dijous al sopar que organitza Foment del Treball i al qual està prevista l'assistència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; les ministres d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, i de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, i la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, entre altres autoritats.

Més informació
Sánchez Llibre: “A la junta de Foment hi haurà les dones amb més talent, però no sé quantes”
Antonio Garamendi, nou president de la CEOE
Foment preveu celebrar eleccions abans que la CEOE "en la mesura del possible"
Avui et destaquem
El més llegit