Sánchez Llibre: “A la junta de Foment hi haurà les dones amb més talent, però no sé quantes”

El candidat a la presidència presenta més de 1.000 avals per “modernitzar” i “feminitzar” la patronal catalana

Josep Sánchez Llibre ha estat acompanyat per una quarentena de persones que treballen per la seva candidatura | Foment Josep Sánchez Llibre ha estat acompanyat per una quarentena de persones que treballen per la seva candidatura | Foment

El candidat a la presidència de Foment del TreballJosep Sánchez Llibre, ha presentat aquest divendres més de 1.000 avals dels vocals de l'assemblea general per convertir-se així en el relleu de Joaquim Gay de Montellà al capdavant de la patronal catalana. Preveu arribar als 2.000 avals abans del 29 d’octubre, el que suposaria al voltant d’un 70% del total, coincidint amb la finalització del termini de presentació de candidatures. El seu objectiu és “rejovenir, feminitzar i modernitzar” Foment del Treball. 

En una conversa posterior amb VIA Empresa, Sánchez Llibre ha assegurat que a la junta hi haurà “les dones amb més talent”, tot i que encara no hi ha una xifra exacte perquè s’està acabant de tancar la llista definitiva. Des de la patronal catalana han detallat que hi ha 72 membres a la junta, dels quals almenys cinc són potestat del president.

Tot i que Sánchez Llibre ha preferit no concretar noms, compta amb l’aval de la presidenta de Fepime, Helena de Felipe, i la presidenta del Fòrum Energia Empresa de Foment, Virgínia Guinda, que actualment ja formen part de la junta directiva de la institució. Entre vestidors, sona també el nom de la fundadora i CEO de SocialCar, Mar Alarcón, per a noves tecnologies. 

Sánchez Llibre: “Aquesta és la casa gran de les empreses de Catalunya i volem ser la cara i la veu dels empresaris a Madrid i Europa"

Després que el president de Cecot, Antoni Abad, decidís renunciar a la presidència de Foment, Sánchez Llibre és ara mateix l’únic candidat i tot apunta que a partir del pròxim 5 de novembre serà ja oficialment el president de la patronal. “Aquesta és la casa gran de les empreses de Catalunya i volem ser la cara i la veu dels empresaris a Madrid i Europa”, ha reivindicat.

En concret, Foment representa empreses de pràcticament tots els sectors: automoció, agroalimentari, química, noves tecnologies o turisme, entre d’altres. Sánchez Llibre ha detallat que es donarà més pes als empresaris de lAssociació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) i del Talent Hub Institute.

Més info: Sánchez Llibre vol "liderar el retorn de les empreses" des de Foment del Treball

"Defensarem els interessos de les nostres empreses i del nostre país, volem ser proactius amb tots els governs, governi qui governi", ha insistit l'encara candidat a la presidència de Foment. En aquest sentit, ja ha detallat que una de les primeres coses que farà serà sol·licitar una entrevista amb el president de la Generalitat, Quim Torra, així com els consellers de Govern o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d'altes. 

Finalment, Sánchez també ha volgut felicitar al PDeCat i ERC per haver "fet seva" la proposta de Foment pel que fa a "rebaixar el cost energètic de les empreses i guanyar així més competitivitat i eficiència", tal com es constata també en el punt 18 de la seva candidatura. "Sense empreses no hi ha ocupació ni cohesió social", ha conclòs. 

Més informació
Abad renuncia a presidir Foment del Treball
La Foeg dóna suport a Llibre perquè presideixi Foment
Avui et destaquem
El més llegit