Sanitaris protesten davant de la conselleria i de l’ICS contra les “retallades”

Les organitzacions alerten que el tancament de llits i la manca de substitucions afecten "professionals i usuaris"

Sindicats protesten davant de la conselleria i de l’ICS contra les “retallades” | ACN Sindicats protesten davant de la conselleria i de l’ICS contra les “retallades” | ACN

Diversos sindicats sanitaris s’han concentrat a les portes del Departament de Salut i a l’Institut Català de la Salut (ICS) per protestar contra les “retallades” als hospitals i als centres d’atenció primària (CAP) aquest estiu. Tot i que la conselleria ha negat en els últims dies que hi hagi retallades, els sindicats alerten que el tancament de llits als hospitals per l'estiu i que no es contractin treballadors per fer substitucions als CAP durant les vacances afecta "els professionals i els usuaris", amb menys accessibilitat i més saturació a les urgències, entre altres conseqüències. CATAC-CTS, Infermeres de Catalunya, Intersindical, SAE i SIETeSS han protestat a Salut; SATSE, Som Sanitat i Som Intersindical, a l'ICS.

“Retallar en sanitat és assassinat” han entonat, entre xiulets i petards, els participants a les dues concentracions. L’una, a les portes del Departament de Salut, amb diversos sindicats, només un amb representació, CATAC-CTS, i a la qual s’han sumat també Marea Blanca i la Pensionista. “Prou retallades a l’ICS. Rescatem la Sanitat Pública”, deia la pancarta principal.

Els sindicats alerten que el tancament de llits als hospitals per l'estiu i que no es contractin treballadors per fer substitucions

L’altra, al centre de Barcelona, davant de l’ICS, i que ha tallat durant una estona el trànsit del carrer de Balmes. “Ja n’hi ha prou”, s’ha llegit en alguns dels cartells que alçaven els membres dels sindicats que han acudit a la convocatòria.

Els sindicats han carregat contra les “retallades” que el Departament de Salut nega que hi hagi aquest estiu. La conselleria argumenta que incrementen la despesa per aquest any, que el pressupost prorrogat del 2024 és el més alt i també que hi ha més professionals sanitaris contractats que mai, segons va defensar en una trobada amb periodistes el conseller Balcells fa uns dies.

Els sindicats han carregat contra les “retallades” que el Departament de Salut nega que hi hagi aquest estiu

En canvi, les organitzacions sindicals rebutgen aquests arguments, alerten de l’impacte en la sanitat pública que tindran les mesures que s’han conegut en els darrers dies i adverteixen també que no és només un problema per aquest estiu.

Més informació
Els sindicats de Vodafone convoquen dos dies de vaga i sis dies d'aturada parcial contra l'ERO
Govern espanyol i sindicats pacten la reforma del subsidi d'atur sense el suport de la patronal
Freixenet i sindicats acorden un ERTO amb reduccions d'entre un 20% i un 50% de la jornada
Els sindicats titllen de "nefasta" la gestió de Danone pel tancament de la planta de Parets
Avui et destaquem
El més llegit