Sant Jordi: objectiu 1,5 milions de llibres i 7 milions de roses

Llibreters i majoristes esperen vendes de rècord en una Diada amb bones espectatives

Una parada de Barcelona durant Sant Jordi Una parada de Barcelona durant Sant Jordi

Llibreters i majoristes tenen bones espectatives per aquesta Diada de Sant Jordi i preveuen incrementar les vendes respecte dels anys 2016 i 2017. El Gremi de Llibreters té bones sensacions i considera que durant el dia tornaran a vendre's al voltant d'1,5 milions de llibres, la qual cosa suposa una facturació d'uns 20 milions d'euros. Per la seva banda, els majoristes preveuen que vendran a Catalunya més de 7 milions de roses, un 20% més de l'habitual, perquè moltes empreses tenen per tradició regalar flors als seus treballadors i en els dos últims anys -quan la Diada ha caigut en cap de setmana- no han pogut fer-ho. 

La reina de les roses serà de nou la Freedom d'origen colombià i equatorià, que acapararà el 80% de les vendes i que es caracteritza pel seu color vermell foc i la seva resistència. Però també creixeran la venda de les roses grogues, que poden arribar a representar el 10% del total de les vendes. Enguany s'arribaran a vendre 600.000 roses grogues en solidaritat amb els presos polítics empresonats per l'Estat espanyol.

Respecte al nombre de casetes de venda amb motiu del dia de Sant Jordi, només a Barcelona, hi haurà 4.872, de les quals 3.892 seran per vendre roses i 980 per a llibres.

Escriptors com a Almudena Grans, Juan José Millás, Javier Sierra, Ray Loriga, Juan Gómez Jurado o María Propietàries viatjaran fins a la capital catalana per ser a prop dels seus lectors, mentre que hi haurà, de nou, autors internacionals repartits per tota Barcelona. Destaquen aquest any noms com Sarah Lark, John Verdon, Federico Moccia, Mary Beard.

Així mateix, personatges de diferents àmbits amb llibres en els últims mesos també signaran exemplars als seus seguidors, des de la gimnasta Almudena Cid a la influencer Laura Escanes.

Entre els autors que escriuen en català, aquest any destaquen els premiats Martí Gironell, Joan-Lluís Lluís o Antoni Bassas, així com Carme Riera, Gaspar Hernández, Najat El Hachmi, Llucia Ramis, Jordi Puntí o Pep Coll.

Més informació
Les recomanacions (en colors) de Sant Jordi
Mercabarna preveu vendre un 20% més de roses per Sant Jordi
Un Sant Jordi en dilluns feiner
Avui et destaquem
El més llegit