Seat accepta els 397 MEUR del PERTE i confirma la l'aposta per Sagunt

Els recursos del Ministeri d'Indústria també permetran electrificar la planta de Martorell

El CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths | ACN El CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths | ACN

Seat ha acceptat els 397 milions d'euros del Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) assignats pel govern estatal. Així ho ha confirmat aquest dimecres l'empresa en un comunicat, on ratifica que d'aquesta manera el grup Volkswagen, conjuntament amb diverses empreses, invertirà 10.000 milions d'euros a l'Estat, que permetran instal·lar la gigafàbrica de bateries a Sagunt i electrificar les plantes de Martorell i Landaben (Pamplona).

L'acceptació de Seat, la companyia més beneficiada pels ajuts del PERTE, arriba poc abans que expiri el termini de quinze dies que havia establert el Ministeri d'Indústria per confirmar el projecte. Està previst que els recursos assignats es comencin a rebre abans de finals d'any.

Més info: Seat rebrà prop de la meitat dels ajuts del PERTE del cotxe elèctric

Com apunta La Vanguardia el grup necessita una planta de bateries al sud d'Europa i les fàbriques de Seat a Martorell i de Volkswagen a Navarra només poden sobreviure si es transformen amb vehicles elèctrics. Els cotxes de combustió només es podran vendre fora d'Europa a partir del 2035. I les bateries es podrien portar des del centre d'Europa, però això n'encariria els costos.

Més informació
Seat retalla les pèrdues en un 94%
Wayne Griffiths: "La marca Seat seguirà"
Avui et destaquem
El més llegit