Seat rebrà prop de la meitat dels ajuts del PERTE del cotxe elèctric

El hub que opta a reindustrialitzar Nissan serà el tercer amb més recursos assignats, amb 108 milions d'euros

Les instal·lacions de Seat | ACN Les instal·lacions de Seat | ACN

Seat rebrà prop de la meitat dels ajuts del PERTE del cotxe elèctric, amb 397,3 milions d'euros, de la primera convocatòria de la línia que busca electrificar la indústria de l'automoció. La publicació definitiva arriba després de setmanes de crítiques per part de Volkswagen pel retard en la resolució, que va avisar que les inversions de 10.000 milions d'euros per electrificar Martorell, Landaben i la gigafàbrica de bateries de Sagunt no poden tirar endavant sense impuls públic. Finalment, s'ha assignat la meitat dels ajuts demanats.

Mercedes-Benz Espanya serà el segon amb més recursos assignats, amb una partida de 170,4 milions d'euros, destinada a transformar la seva producció d'acord amb criteris de sostenibilitat per al desenvolupament del monovolum elèctric 'premium' EQV 300. El hub de descarbonització que opta a reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca serà el tercer amb més recursos, amb 107,8 milions d'euros assignats, el 12,2% del total. 

Més info: Seat, Volkswagen i una seixantena d'empreses creen el PERTE per al vehicle elèctric

Opel és el quart a la llista d'adjudicacions, amb 52,2 milions d'euros, que es destinaran al projecte TESIS (Transformació de l'Electromobilitat i Sostenibilitat Industrial Stellantis). Renault Espanya és el cinquè, amb 40 milions d'euros que s'invertiran en el desenvolupament del sistema necessari per a la fabricació a l'Estat del vehicle elèctric de la companyia.

Més informació
Seat adjudica la fabricació de quatre noves peces a la planta del Prat
Wayne Griffiths: "La marca Seat seguirà"
Avui et destaquem
El més llegit