Llancen un servei de selecció laboral gratis per a perfils sènior

Els aturats majors de 45 anys de llarga durada suposen el 50% de la totalitat d'aturats a l'Estat espanyol, al voltant d'1.800.000 persones

Los desempleados mayores de 45 años de larga duración suponen el 50% de los desempleados en España | iStock Los desempleados mayores de 45 años de larga duración suponen el 50% de los desempleados en España | iStock

L'associació de lluita activa contra la discriminació laboral per motius d'edat, +45 Activos, i el portal d'ocupació ètica Worketic, han establert un acord de col·laboració pel qual llancen el primer servei de selecció de perfils sènior sense cost per al mercat laboral al nostre país, segons informen en un comunicat.

El secretari de +45 Activos, David Sánchez, apunta que "ens fan fora per cars, i no ens deixen tornar per estereotips", al mateix temps que matisa que "la qüestió de l'edat s'ha arrelat a l'ADN de les empreses, i ve dels consells d'administració, que han prescindit de l'experiència a canvi d'un model low cost que està deixant misèria i desigualtat pel camí".

Segons dades publicades per l'associació, els aturats majors de 45 anys de llarga durada suposen el 50% de la totalitat d'aturats a Espanya, al voltant d'1.800.000 persones. La xifra s'està incrementant escandalosament en l'onada d'ERTOs, acomiadaments i extincions de contracte que estan portant a terme les empreses, i que estan afectant tots els treballadors per igual. Si es manté la taxa d'atur del col·lectiu, suposaria 600.000 persones addicionals de més de 45 anys entrant a l'atur. De moment, subratllen, "el Govern no ofereix cap solució a aquest col·lectiu".

Per la seva banda, l'equip de Worketik sosté que "el nostre objectiu és apropar, millorar i visibilizar la importància de la responsabilitat social i el foment dels valors ètics com a estratègies diferenciadores en la cerca i selecció de persones i empreses" i afegeix que "únicament permetem publicar a aquelles empreses que mostren el seu compromís amb el nostre codi ètic, mitjançant el qual accepten el seu deure de no discriminar les persones, fer visibles les condicions salarials i beneficis socials de les vacants, i a donar resposta a les candidatures en un termini de 15 dies".

Més informació
"Ens han deixat morir"
El BEI facilita 250 milions d'euros a l'ICF per salvar les pimes
Avui et destaquem
El més llegit