Sindicats i patronals condemnen la repressió policial al referèndum

UGT, CC.OO., les patronals Pimec, Cecot, Fapac, i les entitats sobiranistes rebutgen les actuacions

La concentració a la plaça Catalunya després de l'1 O La concentració a la plaça Catalunya després de l'1 O

Els secretaris generals de CC.OO. i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, han mostrat el seu rebuig a la resposta policial per intentar impedir el referèndum d'aquest diumenge convocat pel Govern a Catalunya.

Ros ha penjat una foto al seu compte de Twitter en la que apareix votant en el referèndum al pavelló municipal de Santa Eugènia de Girona i ha afirmat: "Una cosa és decidir lliurement si vas a votar, l'altra és que et prohibeixin votar. La meva resposta democràtica és votar".

Per la seva banda, Pacheco ha manifestat en un comunicat una "rotunda condemna" a les actuacions de les forces de seguretat, que ha considerat desproporcionades, i ha exigit al Ministeri de l'Interior cessar les actuacions de força policial de forma immediata per evitar pitjors conseqüències.

La Fundació Barcelona Comerç ha condemnat "de forma rotunda" la "repressió i coacció de l'estat espanyol" i la "violència indiscriminada, desproporcionada i vergonyosa" de la policia espanyola "en contra dels ciutadans i els seus drets civils i democràtics fonamentals". De la mateixa manera, l'entitat ha manifestat la "satisfacció" per la "demostració de civisme i valentia" de la ciutadania de Catalunya que "s'ha posicionat de forma majoritària", al costat de la democràcia.

La Taula per la Democràcia, integrada pels sindicats UGT, CC.OO., les patronals Pimec, Cecot, Fapac, i les entitats sobiranistes ANC i Òmnium, també ha condemnat en un comunicat les actuacions d'aquest diumenge: "Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana".

Més informació
Les entitats sobiranistes emplacen a una vaga general
De Guindos es desdiu del pacte fiscal
Com accedir a la informació prohibida de l'1-O
Avui et destaquem
El més llegit