Un manifest a favor de la sostenibilitat econòmica

El Col·legi d'Economistes de Catalunya aposta pel foment d'una economia que faci possible la prosperitat per a tothom

Veïns de Gelida caminant pel carrer amb mascareta | ACN Veïns de Gelida caminant pel carrer amb mascareta | ACN

La Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) ha elaborat un manifest en el qual aposta perquè la sostenibilitat econòmica estigui al centre de les accions de recuperació de la crisi de la covid-19. Segons informen en un comunicat, en aquest sentit considera que la sostenibilitat econòmica "constitueix una oportunitat pel foment d'una economia que faci possible la prosperitat per a tothom".

Més info: Les claus per reactivar l'economia i generar ocupació

D'aquesta manera, el CEC es manifesta a favor de situar els següents temes clau en matèria de sostenibilitat econòmica en el centre de les accions de recuperació:

  1. Lluitar contra l'emergència climàtica, desenvolupant decididament l'eficiència energètica i la generació d'electricitat a partir de fonts renovables per tal d'aconseguir, amb urgència, la neutralització del carboni.
  2. Limitar al màxim la utilització de recursos naturals no renovables, especialment l'extracció de minerals. En aquest aspecte, ha de tenir un paper central donar impuls a l'economia circular.
  3. Fomentar que els recursos que es mobilitzin a través dels mercats financers s'orientin al finançament de projectes sostenibles-ESG a llarg termini, minimitzant-ne la volatilitat i inseguretat.
  4. Impulsar les accions d'assegurança conjunta per fer front als riscos globals, incloent-hi els sanitaris, a fi de dotar de la major estabilitat possible el teixit productiu i el benestar general.
  5. Assegurar el desenvolupament del capital natural i dels ecosistemes (biodiversitat) per convertir-los en un element essencial de benestar present i futur.
  6. Desenvolupar una economia sostenible efectiva, prenent per guia els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

El manifest de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del CEC conclou afirmant que per orientar les accions cap a una prosperitat global i sostinguda cal sortir d'aquesta crisi sobre la base de la cooperació a tots els nivells, ser conscients de la limitació dels recursos del planeta i utilitzar la innovació, la ciència i la tecnologia al servei de les persones.

Avui et destaquem
El més llegit