Les claus per reactivar l'economia i generar ocupació

La Fundació Telefònica avisa de la necessitat de tirar endavant amb la transformació digital per sortir de la crisi de la covid-19 més reforçats

Las claves para reactivar la economía y generar empleo Las claves para reactivar la economía y generar empleo

Una acceleració de la digitalització de la indústria, sobretot de pimes i autònoms, i més formació digital de la ciutadania. Això és el que, segons l'informe La societat digital 2019 editat per la Fundació Telefònica, es necessita per tirar endavant amb la transformació digital, reactivar l'economia després de la crisi de la covid-19 i generar ocupació.

Més info: Telefónica i l'era postcovid-19

Segons informa la companyia en un comunicat, aquesta digitalització haurà d'estar centrada en les persones i ningú ha de quedar-se enrere. Un repte que passa per la formació en competències digitals, amb una visió humanista i on es protegeixi a les persones amb un marc ètic i un nou contracte social.

En una etapa de crisi com la de la covid-19, aquesta necessitat de connectivitat es multiplica exponencialment. El 2019 ocupava l'onzè lloc en la llista dels vint-i-vuit estats membres de la Unió Europea en el DESI (Índex de l'Economia i la Societat Digitals) i superava diversos punts la mitjana.

A més, l'accés a internet dels espanyols és ja generalitzat: 9 de cada 10 ja són usuaris i la connexió a les xarxes és ultrarràpida: 3 de cada 4 llars tenen cobertura de fibra òptica. Aquesta tecnologia de banda ampla és la que més està creixent, ha passat del 63% al 77% en dos anys. Aquesta penetració situa a Espanya en el primer lloc pel que fa a cobertura i clients de fibra òptica a Europa.

Un futur proper ens porta també la tecnologia 5G amb xarxes més ràpides, més segures, molt més simples, amb menor latència i molt més intel·ligents. Actualment hi ha 7.000 milions d'aparells connectats, xifra que s'espera que superi els 21.500 milions el 2025.

Més informació
Telefónica compra 150 tones d’equipament sanitari
Telefónica posa en marxa un laboratori de creativitat 360
Avui et destaquem
El més llegit