Les startups sostenibles prenen el Saló Nàutic

La segona edició de la competició Nautic Tech International Investment Forum ja té cinc empreses emergents finalistes

Imatge d'arxiu del Saló Nàutic Internacional de Barcelona | Cedida Imatge d'arxiu del Saló Nàutic Internacional de Barcelona | Cedida

Buscar nou talent emprenedor en l'àmbit de la nàutica és el principal objectiu de la Nautic Tech International Investment Forum, una competició de startups en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. El concurs ja té cinc empreses emergents finalistes, de les quals hi haurà una guanyadora que s'anunciarà el dia 10 d'octubre.

Més info: El Saló Nàutic vol créixer almenys un 5% per la seva aposta pel mediambient

Totes presenten projectes sostenibles, el principal requisit per participar en la competició. A més del premi que es lliurarà el segon dia del Saló Nàutic, que organitzen la Fira de Barcelona i l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN).  

Els projectes finalistes

El problema global dels plàstics als oceans és protagonista d'una de les propostes que opta al guardó. És una iniciativa de la startup GPA SEABOTS, que ha creat una boia que recull microplàstics al mar. Investigació i Desenvolupament Naval ha ideat un sistema anticorrosió pels cascos dels vaixells, mentre que La Bella Verda ha desenvolupat una flota de catamarans solars.

Una de les propostes més tecnològiques és la realitat virtual de l'aplicació mòbil Shoreview, que mostra informació real de la línia de la costa. Finalment, Triton Submarines presenta un projecte de petits submarins adreçat al gran públic. El premi que s'emportarà l'empresa emergent guanyadora serà de 80.000 euros, uns diners que aporten Baker & McKenzie, McCann Worldgroup, Amazon Web Services, Mars Nautical Magazine i 4YFN, la plataforma d'innovació del MWC. 

En el jurat hi haurà representants d'aquestes empreses, a més del president del Clúster Nàutic de Barcelona, Toni Tió, i el director d'innovació del Port de Barcelona, Carles Rua

Fòrum d'innovació

La competició també promou diverses ponències sobre innovació en el món de la nàutica i una taula rodona sobre els models de negoci relacionats amb el mar, en la que participaran Santi Mier, cofundador d'Ocean52; Maria del Mar Ros, fundadora i team leader de Spanish Impulse; Ignasi Ferrer, fundador de Seastainable Ventures; i François Van den Abeele, fundador de Sea2see.

El Saló Nàutic tindrà lloc del 9 al 13 d'octubre als molls d'Espanya i de la Fusta amb 290 expositors i més de 700 embarcacions, 180 de les quals a la mostra flotant.

Més informació
PierNext, el portal per divulgar la innovació del Port de Barcelona
Així muny Puertos del Estado el Port de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit