El Saló Nàutic vol créixer almenys un 5% per la seva aposta pel mediambient

Sota el lema 'Gent de mar', l'edició d'aquest any preveu fer diverses activitats amb entitats de la ciutat i preveu atreure 55.000 visitants

El Saló Nàutic vol apropar el mar a la ciutadania | Europa Press El Saló Nàutic vol apropar el mar a la ciutadania | Europa Press

El 58è Saló Nàutic Internacional de Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona i que tindrà lloc del 9 al 13 d'octubre als molls de la Fusta i d'Espanya del Port Vell, preveu créixer entre un 5% i un 10% en oferta expositiva i atreure 55.000 visitants apostant per la conscienciació mediambiental. Així ho han explicat el president del saló, Luis Conde; el seu director, Jordi Freixas, i el secretari general de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (Anen), Carlos Sanlorenzo, durant una roda de premsa al Palau de Mar de Barcelona.

Fins ara, compta amb un 70% de la seva superfície expositiva contractada i tindrà més de 300 empreses expositores i 700 embarcacions -180 a l'aigua- en una edició en què la majoria seran vaixells de fins a 20 metres d'eslora.

Sota el lema Gent de mar, l'edició d'aquest any preveu fer diverses activitats amb entitats de la ciutat, com l'associació Amics de la Rambla, el Gremi de Restauració de Barcelona i la Confraria de Pescadors, per vincular l'esdeveniment amb la capital catalana.

Conde ha lamentat l'impost de matriculació -del 12%- que s'ha de pagar per a les embarcacions de més de vuit metres d'eslora a Espanya, a diferència de la resta de països, i ha fet una crida a continuar lluitant per ser competitius amb la resta d'Europa.

Més informació
El Saló Nàutic salpa del Port Vell amb més negocis que mai
El Saló Nàutic, a bord de les aigües del Port Vell
El Saló Nàutic navega a tota vela rumb cap a la digitalització
Avui et destaquem
El més llegit