El taxi apuja un 3% les tarifes a Barcelona (i a Madrid les congela)

Les quatre capitals de província de Catalunya estan entre les 10 ciutats més cares de tot l'Estat, en un any marcat per la lluita amb les VTC

Les tarifes del taxi han pujat a la majoria de les ciutats espanyoles Les tarifes del taxi han pujat a la majoria de les ciutats espanyoles

Les tarifes del taxi s'han incrementat un 3% a Barcelona en el que va de 2018 en termes de preu per quilòmetre, però a Madrid s'han mantingut congelades en un any marcat per la polèmica amb les VTC. Així es desprèn de l'estudi anual de Facua, que sosté que la ciutat comtal és la desena més cara de tot Espanya, mentre que la capital espanyola és la catorzena. L'informe ha analitzat 52 ciutats de tot l'Estat.

Més info: VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia

Barcelona compta amb 2.114 VTC, que equivaldrien a una per cada sis taxis. Madrid, de la seva banda, en té 6.076, que representen un cotxe per poc més de dos taxis.

València i Màlaga, on el taxi competeix amb les VTC, també han mantingut congelades les seves tarifes aquest any, mentre que a Sevilla han pujat un 1,77%.

Tarragona, la més cara

L'informe també subratlla que Tarragona és la ciutat més cara per agafar un taxi aquest 2018, malgrat haver mantingut les seves tarifes congelades per tercer any consecutiu.

El top 10 de les ciutats més cares el completen Girona, Càceres, Lleida, Sòria, Pamplona, València i Barcelona.

La majoria de les ciutats analitzades han augmentat els seus preus aquest any, després d'uns anys sense fer-ho. La mitjana d'aquesta pujada és de 0,63%.

Més informació
La Generalitat crea un registre de VTC
Els taxistes tornen a mobilitzar-se
Avui et destaquem
El més llegit