Territori habilitarà 14.700 noves places de 'park&ride' a 102 estacions de tren i d'autobús

Els estacionaments seran de pagament, però amb bonificacions pels usuaris del transport públic

Espai on es crearà una zona de Park&Ride a l'estació de Parets del Vallès | ACN Espai on es crearà una zona de Park&Ride a l'estació de Parets del Vallès | ACN

La Generalitat crearà 14.677 noves places d'aparcament d'intercanvi modal, conegudes com a park&ride, a 102 estacions de tren i autobús de 81 municipis de la demarcació de Barcelona. Segons han explicat aquest divendres el Departament de Territori i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en la presentació del projecte, els pàrquings seran espais per a vehicles privats -cotxes, motocicletes, bicis, i patinets elèctrics-, on també s'oferiran altres serveis com punts de recollida de paqueteria o de recàrrega de vehicles. Ara, hi ha 13.000 places funcionant i l'objectiu és arribar a 26.000 el 2030. 

Sobre el cost de les tarifes, el director de l'ATM, Pere Torres, ha afirmat que el preu està encara per concretar, però que la idea és que sigui "dissuasiu" per aquells que no utilitzen el transport públic. En paraules de Torres, el cost serà "més elevat" pels que, un cop aparcats, no canviïn al tren o l'autobús, i "gairebé gratuït" pels usuaris de la xarxa ferroviària i d'autobusos.

Segons ha confirmat Torres, l'accés als park&ride es farà compatible amb la T-mobilitat, i, en aquest sentit, l'ATM està estudiant fórmules per integrar les tarifes d'estacionament als abonaments del sistema tarifari integrat.

Més informació
El Garraf i el Penedès reivindiquen la seva connexió més enllà de Barcelona
Renfe i Patronat de Turisme Girona Costa Brava col·laboren per fomentar el tren
Connectar Barcelona amb Andorra per tren costaria 600 milions
Avui et destaquem
El més llegit