El mercat immobiliari europeu continua la trajectòria cap a l'estabilització. La pujada dels tipus d'interès, que per vuitena vegada consecutiva s'han mantingut a l'alça, ha provocat un encariment del finançament i una desescalada als preus dels immobles. Com a conseqüència, el panorama del Real Estate està intentant ajustar el valor de la seva cartera amb la finalitat de continuar impulsant el ritme de les transaccions.
D'acord amb dades del sector, entre els actius on més ha incidit aquesta tendència de repricing aquest 2023 hi ha les oficines i el retail, registrant un descens del preu significatiu a causa de l'auge de l'entorn híbrid. Un altre actiu que s'estima que experimentarà canvis és el logístic, ja que es considera que el seu valor ha tocat sostre al cicle actual, arribant a màxims, si bé la demanda continuarà sent elevada a causa de l'escassetat estructural d'oferta.
Un altre actiu que s'estima que experimentarà canvis és el logístic
Pel que fa a l'habitatge, tot apunta que no hi haurà sorpreses per a l'inversor els pròxims mesos, ja que tal com indiquen informes bancaris, el preu no patirà modificacions notables el 2023 amb unes caigudes que no superaran l'1% a causa, principalment, de l'alta demanda. Per tant, la correcció de preus és una qüestió que ja està succeint i que, prenent de referència les previsions dels especialistes, tocarà fons el segon semestre d'aquest any.
Com a megatendència que va començar el 2022 amb la revisió d'alguns mercats, i que té la seva continuació aquest any, The District analitzarà del 20 al 22 de setembre a la Fira de Barcelona les conseqüències del repricing. Leticia Fusi, gerent a Castlelake, Gregg Gilbert, gerent a PineBridge Investments o Juan Gómez Vega, gerent a Deutsche Finance International, són alguns dels experts que estudiaran l'estat del mercat per tal que les empreses de capital internacionals puguin encaminar les decisions de cara a final d'any i 2024.
La segona edició de The District aprofundirà en el canvi de paradigma del refinançament amb vista a descobrir el momentum en què dur a terme una nova estratègia. En aquest aspecte, s'espera que part del deute que es va gestionar durant la covid-19 venci el 2024, de manera que els experts creuen que hi haurà un augment en la demanda de refinançament per part dels prestataris en els pròxims 12 a 24 mesos.