El turisme més innovador té premi

Els Tourism Innovation Awards 2020 reconeixeran cinc categories: experiència d'usuari, intel·ligència artificial, campanya digital, sostenibilitat i model de negoci

L'edició passada dels Tourism Innovation Awards, en una imatge d'arxiu | Cedida L'edició passada dels Tourism Innovation Awards, en una imatge d'arxiu | Cedida

Les empreses del sector del turisme més innovadores tindran premi. Els Tourism Innovation Awards 2020 s'entreguen a finals de novembre en cinc categories diferents relacionades amb la innovació: la millor experiència d'usuari, incorporació de la intel·ligència artificial i l'anàlisi de dades, la millor campanya digital, la sostenibilitat i el model de negoci. La cerimònia d'entrega serà el dia 26, en el marc del Tourism Innovation Summit, entre el 25 i el 27 de novembre a Sevilla.  

El període per inscriure's al concurs ja ha començat i estarà obert fins al 23 d'octubre a través de la pàgina web de l'esdeveniment. Hi poden participar tant empreses com universitats, centres de recerca, acceleradores, analistes, i parcs científics i tecnològics. Un comitè internacional valorarà cada proposta en base a diferents paràmetres, com és la innovació, però també el lideratge, la disrupció, l'estratègia i l'execució.  

El director del Tourism Innovation Summit, Edgar Waggelaar, assegura que "els Tourism Innovation Awards 2020 reconeixeran la implementació de models o tecnologies innovadores en la indústria del turisme que ajudin de forma tangible a la seva transformació i adaptació al nou context internacional", en referència a la pandèmia mundial. De fet, el congrés se centrarà en la reactivació del turisme i destacarà la importància que té quant a l'aportació que fa al PIB i l'ocupació a nivell global.   

En concret, el premi que distingeixi un projecte per l'experiència de l'usuari se centrarà en les destinacions turístiques intel·ligents o els productes turístics que aporten valor afegit al consumidor. El premi a la millor innovació en intel·ligència artificial i anàlisi de dades guardonarà la proposta de l'organització que apliqui aquestes tecnologies o l'internet de les coses al sector turístic, mentre que la millor campanya digital tindrà en compte l'èxit dels productes o serveis comercialitzats i els canals digitals que s'han utilitzat.   

La distinció per al millor projecte de turisme sostenible serà per al projecte més alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Finalment, el premi al millor nou model de negoci valorarà les iniciatives que simplifiquin els viatges per mitjà de la tecnologia, que facilitin la mobilitat i redueixin els costos econòmics, ambientals i de temps.  

Més informació
El Govern espanyol vol negociar un corredor turístic a Catalunya
El virus que canviarà el turisme (i la màquina que el desinfectarà)
Avui et destaquem
El més llegit