Cau el nombre de turistes a Catalunya

L'any 2022 va finalitzar amb 19,1 milions de turistes, xifra que representa un descens del 7,9% respecte de l'etapa prèvia de la pandèmia

Imatge del bus turístic de Barcelona | Ajuntament de Barcelona Imatge del bus turístic de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Catalunya va tancar l'any 2022 amb 19,1 milions de turistes, una xifra que representa una caiguda del 7,9% respecte del 2019, etapa prèvia a l'esclat de la pandèmia. Les dades corresponen a l'informe provisional de l'Institut Nacional d'Estadística.

Pel que fa a les pernoctacions, durant l'any passat, es van registrar 53,1 milions, un 8,78% menys que fa tres anys. Les estadístiques consoliden Catalunya, juntament amb Andalusia, com una de les destinacions més preferides entre els residents de l'Estat.

En el capítol de preus dels hotels, al mes de desembre, aquests van incrementar un 12,5% les tarifes en comparació amb el mateix període de l'any passat. En paral·lel, el sector de les agències de viatges assegura haver recuperat l'estabilitat financera.

Més informació
El turisme registra excel·lents dades d'ocupació durant la campanya de Nadal
El turisme de creuers genera un impacte de 5 MEUR a Tarragona
El turisme a Catalunya dóna feina a un 7,8% més de persones que l'any 2021
Avui et destaquem
El més llegit