Els funcionaris mantenen la vaga tot i l'oferta del Govern

El Departament de Treball els ofereix pagar-los un 25% de la paga pendent del 2013 durant l'any que ve

La reunió entre el Govern i els sindicats acaba sense acord | Departament de Polítiques Digitals
La reunió entre el Govern i els sindicats acaba sense acord | Departament de Polítiques Digitals

El Govern ha ofert als sindicats dels funcionaris pagar un 25% de la paga pendent del 2013 durant l'any que ve. La Generalitat s'ha presentat amb aquesta proposta a la reunió de mediació que s'ha fet al Departament de Treball a l'entorn de la vaga convocada per al 12 de desembre entre el funcionariat i els treballadors de les empreses públiques de la Generalitat.

Més info: Vaga de funcionaris per recuperar l'extra

Fonts del Govern han explicat que la proposta es posava damunt la taula en una mostra de la voluntat de l'Executiu d'arribar a acords que volen debatre amb els sindicats a la mesa de negociació de la funció pública. Fonts d'UGT han recordat que la reunió només era per parlar de serveis mínims i han demanat al Govern que, en tot cas, presentin una proposta formal i estructurada a la mesa adequada.

De moment, la vaga continua convocada, i un cop escoltades les dues parts, el Departament de Treball haurà de redactar el decret de serveis mínims corresponents. Treball també ha constatat la voluntat d'ambdues parts de seguir negociant i els ha anunciat, en aquest sentit, que els tornarà a convocar properament.

Marge per arribar a acords

Sobre la proposta en concret, des d'UGT s'alerta que l'Executiu ja havia promès que pagaria un 10% de la paga del 2013 aquest mateix any, i que no ho complirà. Per tant, es mira amb recel la proposta que avui ha posat damunt la taula perquè, al capdavall, opinen, si l'any vinent es pagués un 25% de la del 2013, estaríem davant d'un escenari de vuit anys per satisfer tot el que es deu als treballadors públics.

En aquest sentit, sobre la resta de la paga del 2013 i la del 2014, el Govern demana als sindicats parlar-ne a la mesa de negociació de la funció pública, així com de la resta de mesures ofertes. Des de l'Executiu s'ha indicat que la proposta s'ha portat a la reunió del Departament de Treball no amb ànim de negociar-la, perquè no és el marc adequat, sinó per demostrar la voluntat negociadora del Govern i el fet que, al seu parer, hi ha marge per arribar a acords.

És per això mateix que des d'UGT es demana al Govern que si té realment voluntat de pactar solucions a la crisi es presenti a les properes reunions que hi pugui haver amb propostes estructurades que englobin totes les reclamacions del funcionariat i el persona públic de la Generalitat.

Més Informació
El Govern augmentarà els salaris dels funcionaris l'1'95%
La Generalitat pagarà als funcionaris la part que falta de l'extra del 2012
Avui et destaquem
Comentaris