Desconvocades diferents vagues previstes per la Setmana Santa

Air Nostrum cancel·la les aturades de sis dies dels pilots en haver arribat a un acord amb l'empresa

Diferents empreses arriben a un acord amb els seus treballadors per desconvocar les vagues | iStock Diferents empreses arriben a un acord amb els seus treballadors per desconvocar les vagues | iStock

Desconvocades diferents vagues que estaven previstes per aquesta Setmana Santa. Per començar, Air Nostrum ha desconvocat la vaga de pilots que havia de durar sis dies en haver arribat a un acord.

Més info: Totes les vagues programades per la Setmana Santa

També s'ha desconvocat la vaga de 24 hores que CCOO UGT i CIG havia anunciat als ports, tot i que encara resten a l'espera d'adoptar una decisió definitiva, al mateix temps que Semaf ha anul·lat l'aturada de 24 hores prevista per al 23 d'abril que anava a secundar el col·lectiu dels maquinistes per la situació de la divisió de Renfe Mercaderies, després d'arribar a un acord amb l'operadora ferroviària.

Tanmateix, però, tot i que CCOO ha desconvocat la seva mobilització a Adif i Adif Alta Velocitat, Renfe ha hagut de suprimir la circulació de 46 trens de mitjana i llarga distància i AVE al mantenir-se la vaga promoguda pel Sindicat de Circulació Ferroviària (SCF).

Sense acord

Mentrestant, la vaga de vigilants d'Ilunion, que treballen en els filtres de seguretat de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas continuen endavant amb la vaga indefinida que va donar el seu tret de sortida el passat 12 d'abril.

La vaga dels 60.000 treballadors de personal de terra dels aeroports estatals pels dies 21 i 24 d'abril també es manté a l'espera dels resultats de la negociació entre els sindicats i la patronal. El Ministeri de Foment ha fixat uns serveis mínims entre el 100% per als vols nacionals amb les illes i el 38% per als serveis entre ciutats espanyoles peninsulars amb una alternativa de transport públic que suposi un desplaçament inferior a les cinc hores.

 

Més informació
Vaga del personal de terra dels aeroports estatals a partir del 20 d'abril
Els serveis mínims de la vaga de metro del 8 i el 29 d'abril
La Setmana Santa rebaixa la previsió de vendes de roses per Sant Jordi
Avui et destaquem
El més llegit