València i les Balears s'alien pel turisme

Ximo Puig i Francina Armengol anuncien una trobada multilateral aquest 2018 a Palma per elaborar estratègies conjuntes pel sector

La ciutat de Palma La ciutat de Palma

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, convocaran una trobada multilateral a Palma durant aquest 2018 amb les comunitats autònomes més turístiques.

L’anunci s’ha fet aquest dimarts en el marc de la fira de turisme Fitur durant la reunió entre els dos caps de govern. Puig ha destacat la necessitat de plantejar accions conjuntes per reclamar accions “més proactives” del Govern espanyol en un moment on el turisme és un eix important de l’economia. Així mateix, ha animat a aprofitar aquesta situació per millorar la qualitat, els salaris, la formació i la sostenibilitat.

Per la seva part, Armengol ha remarcat que el govern espanyol “ha deixat d’invertir en turisme” i ha abandonat polítiques que va impulsar l’executiu de Zapatero. Per això, la presidenta de Balears ha incidit que la trobada a Palma servirà per elaborar estratègies conjuntes i solucions des de diferents punts de vista.

D’altra banda, el president de la Generalitat Valenciana ha recordat que Rajoy “ha incomplert” el compromís d’aprovar un nou sistema de finançament abans del 2018 i que “cal desembussar la situació perquè ja no es pot posar Catalunya com excusa”. 

Més informació
Montoro promet un règim propi per a les Balears
L’Arc Mediterrani planta cara a Montoro
Thomas Cook estrena nova seu a Palma
Avui et destaquem
El més llegit