Dones professionals en tots els sectors
Dones professionals en tots els sectors

Un distintiu per a les empreses que lluiten contra la bretxa salarial

El salari mitjà de les dones és un 25,5% inferior al dels homes al País Valencià

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que la vicepresidència impulsarà un distintiu per a les empreses que publiquin la seva bretxa salarial entre homes i dones i que estableixin mesures per a reduir-la, tal i com han fet països com Suècia.

Puig ha fet aquest anunci durant la seva compareixença a la sessió de control a les Corts Valencianes, recordant que aquest dijous es commemora el Dia de la Igualtat Salarial i denunciant que la bretxa salarial encara existeix al País Valencià. El cap del Consell ha exposat que segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística el salari mitjà de les dones a l'Estat espanyol és un 23% inferior al dels homes i que, en el cas valencià, aquesta diferència augmenta fins el 25,5%. Així mateix, ha dit que la situació és encara més greu perquè la taxa d'atur és desigual, amb un 19% de dones i un 14,8% d'homes.

"Sense dubtes i sense excuses cal una llei d'igualtat salarial a Espanya", ha dit Puig, que ha assenyalat que mentre no s'aprovi, el Govern valencià "actuarà" i ha anunciat l'impuls d'aquest distintiu entre les empreses. "Volem ser l'autonomia que lideri la igualtat entre homes i dones perquè es una qüestió de justícia: mateix treball, mateix sou", ha conclòs.

Més informació
La dona també es guanya el seu sou
La bretxa salarial a Catalunya i les seves conseqüències
100 anys per eliminar la bretxa salarial
Avui et destaquem
El més llegit