La UE inclou València-Madrid al Corredor Mediterrani

Espanya força afegir també l'eix Sagunt-Saragossa a la infraestructura i ara només cal consensuar-ho amb la Comissió Europea

El Consell de Ministres de Transport europeu ratifica la inclusió d'aquests eixos | Renfe El Consell de Ministres de Transport europeu ratifica la inclusió d'aquests eixos | Renfe

La Unió Europea (UE) ha inclòs els eixos València-Madrid Sagunt-Saragossa al Corredor Mediterrani, segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat després que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, hagi participat en una reunió del Consell de Ministres de Transport de la UE. A la trobada, s'ha acordat el text del Reglament CEF (Mecanisme Connectar Europa) per al període del 2021-2027, que precisament inclou la proposta d'Espanya de sumar-hi els Corredors Atlàntic i Mediterrani. 

Més info: L'Estat destina fons del Corredor Mediterrani a Madrid

Tant el Parlament Europeu com el Consell de Ministres de Transport de la UE a Brussel·les s'han posat d'acord per incloure-la, però perquè s'aprovi definitivament també s'han de posar d'acord amb la Comissió Europea i tancar la negociació general del marc financer per al proper període.

La proposta de la Comissió preveu un pressupost total de 42.265 milions d'euros. D'aquests, 8.650 milions van destinats a energia, 3.000 milions al sector digital i 30.615 milions per al transport, que els repartiran en tres capítols. Un de 12.830 milions d'euros per a inversions estratègiques, un altre d'11.285 milions transferits del fons de cohesió i 6.500 milions del grup de defensa per a "doble-ús" militar civil. 

Ara bé, l''Estat espanyol ja va fer servir fons destinats al Corredor Mediterrani per fer obres a Madrid. Va ser per l'accés sud del TAV per duplicar les línies que entren a Atocha i el túnel de Chamartín. Uns treballs que van arribar fins gairebé els 1.000 milions d'euros i que s'inclouen dins un document que la Moncloa va fer arribar a la UE, on es recullen els projectes associats al Corredor Mediterrani.

Més informació
Nou front comú de Catalunya i el País Valencià pel Corredor Mediterrani
2018, amb assignatures pendents al Corredor
Avui et destaquem
Comentaris (5)
gregal Fa 1 any
Ara ja és dirà corredor MADRIDTERRANI. Vergonya!!!!!
JordiP Fa 1 any
Les alberginies d'Almagro i l'anís de Chinchón necessiten indispensablement el Corredor Mediterrani per a ser exportades vía València. Crec que hi ha molta demanda a les Chafarines. El centralisme espanyol insistirà fins la ruïna total: sostenella i no enmendalla i Madrid es Madrid; ¿es que hay algo más? Francament, no crec que el país pugui tirar endavant amb aquesta "práctica y eficiente" mentalidad.
Vicenç Ramoneda Fa 1 any
Podrem anar a les meravelloses platges de la "meseta."
miquel Fa 1 any
La UE cada vegada més patètica. Són les darreres fuetades d'una pseudoorganització que fa aigües per tot arreu.
Inocent encara tocreus Fa 1 any
Riure per a no plorar....

El més llegit