Els VTC es queden a la Diagonal, mentre els taxistes amenacen amb el MWC

Unauto demana al president del Govern que paralitzi el decret llei perquè això "només beneficia al sector del taxi"

Taxi Àngel Bravo Taxi Àngel Bravo

Després que el sector del taxi anunciés aquesta matinada que abandonen la vaga indefinida, el president d'Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, ha assegurat en roda de premsa que, de moment, els VTC es quedaran a la Diagonal. Lamentant-se que "no és el Govern qui ha decidit aprovar el decret llei, sinó la votació del taxi", el president de la patronal de les VTC a escala estatal, Eduardo Martín, ha volgut deixar ben clar que el decret "expulsa tot el sector de VTC, no només Uber i Cabify", mentre que, paral·lelament, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha avisat que els taxistes donen una "treva" però que “si la Generalitat no compleix tornarem als carrers” i no ha descartat mobilitzacions pel Mobile World Congress (MWC).

Més info: Els VTC eleven el to

En una roda de premsa per valorar la decisió del sector d'acceptar la proposta del govern per regular els serveis VTC, Álvarez ha obert la porta a manifestar-se durant el Mobile World Congress; precisament una de les línies vermelles que va posar la Generalitat per negociar amb els taxistes. Álvarez s’ha mostrat satisfet amb l’acord, que entre altres punts preveu un mínim d’una hora d'antelació per contractar serveis VTC. També s’ha mostrat escèptic pel que fa el compliment de la normativa per part d’Uber i Cabify.

Unauto, de la seva banda, ha demanat al president del Govern, Quim Torra, que paralitzi aquest decret llei i, a més, ha exigit la dimissió del conseller de Territori, Damià Calvet, "perquè el fem directament responsable de destrossar el sector de les VTC a Catalunya, destrossar gairebé 4.000 llocs de feina i deixar sense servei milers de ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana". I és que, segons el seu parer, "no es tracta només del temps de precontractació, sinó també d'altres mesures com haver de tornar a la base després de cada servei".

"Quan s'aprovi el decret llei i tinguem les primeres sancions, les empreses procediran al tancament i a l'acomiadament dels seus treballadors", ha sentenciat Martín.

Més informació
El comerç avisa taxistes i VTC: l’economia quedarà tocada
El Govern anuncia un pla de digitalització dels taxis
Cabify integra al taxi a la seva plataforma de VTC
Avui et destaquem
El més llegit