València aplicarà una rebaixa fiscal a les rendes de menys de 60.000 euros

Ximo Puig impulsa una reforma fiscal que qualifica de “progressista” que contraposa a “l’elitista” de Madrid i Andalusia

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en el debat de política general de setembre de 2022 | Rober Solsona | Europa Press El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en el debat de política general de setembre de 2022 | Rober Solsona | Europa Press

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts una reforma fiscal "progressista" que beneficiarà les rendes inferiors a 60.000 euros i que es contraposa a les rebaixes fiscals que el PP promou a Madrid i Andalusia, que ha qualificat "d’elitistes". Durant el debat de política general a les Corts, Puig ha apuntat que la reforma busca reduir l'impacte de la inflació a les classes mitjanes i treballadores. Es traduirà en una rebaixa dels trams de l'IRPF per a les rendes mitjanes i baixes que beneficiarà el 90% de la població.

La reforma fiscal dels trams autonòmics entrarà en vigor el 2023 i augmentarà en un 10% la quantitat exempta de tributació de tots els ciutadans. D'aquesta manera, les rendes de 10.000 euros s'estalviaran un 21% de l'impost, les de 20.000 un 7,3%, les de 30.000 un 2,2% i les superiors a 60.000 quedaran igual que ara.

El pla també incrementa en un 10% les deduccions i bonificacions fiscals per fills, pel lloguer, per família nombrosa, per conciliació, per despeses de llar d'infants i per fills menors de 3 anys. Se'n podran beneficiar rendes de fins a 30.000 euros.

El govern de Ximo Puig preveu que la reforma fiscal beneficiarà 1,3 milions de valencians, que s’estalviaran 111 euros de mitjana

Amb aquestes mesures, el govern de Puig preveu que els particulars i famílies s’estalviïn 149 milions d’euros. Afectaria a 1,3 milions de declaracions que, de mitjana, s’estalviaran 111 euros.

La Generalitat complementarà el pla amb la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys i amb una deducció de 100 euros per a les hipoteques per a rendes de fins a 30.000 euros.

Més informació
Un dèficit fiscal “sistemàtic, endèmic i deslleial”
El dèficit fiscal català supera els 20.000 milions d’euros
El 80% dels ciutadans creu que la fiscalitat espanyola és injusta
Avui et destaquem
El més llegit