El finançament de les startups catalanes s'eleva un 51% en un any

Destaquen les empreses de nova creació de les TIC, les ciències de la vida, l’àmbit industrial i les tecnologies, que s'han finançat a través de 'crowdequity'

Les startups catalanes reben més finançament el 2019 | iStock Les startups catalanes reben més finançament el 2019 | iStock

Més finançament per a les startups. 25 empreses de nova creació catalanes han aconseguit 17,3 milions d’euros de finançament a través de les plataformes de crowdequity aquest 2019. Segons dades d'Acció, es tracta d’un 51% més de finançament en comparació amb el 2018, quan es van registrar 11,4 milions d’euros. De fet, és la xifra més alta dels últims sis anys, des que es van posar en marxa aquestes entitats a Catalunya.

Més info: Les 10 startups catalanes més prometedores

Les plataformes digitals de crowdequity, o finançament col·lectiu d’inversió, es dirigeixen majoritàriament a startups i emprenedors. La plataforma web agrupa inversors o microinversors de tot tipus -ja siguin particulars, professionals o fins i tot familiars i clients de l’empresa- i els connecta amb empreses que busquen socis que entrin a la seva societat. Actualment Capital Cell, Crowdcube i The Crowd Angel són les tres entitats de crowdequity acreditades per Acció.

Segons el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, “aquest 2019 l’equity crowdfunding assoleix xifres d’inversió rècord a Catalunya i es consolida com un instrument financer alternatiu de primer nivell, a poca distància d’alternatives consolidades i amb més anys de recorregut com les xarxes d’inversors privats”.

Més informació
Les startups industrials també són "sexys"
Advanced Factories impulsa les startups més innovadores de la indústria 4.0
Catalunya suma un 38% més d'startups en tres anys
Avui et destaquem
El més llegit