Renfe es passa a l'emprenedoria

TrenLab selecciona quatre startups sobre digitalització, mobilitat digital i logística a demanda, entre elles dues de Barcelona

Un tren de Rodalies Renfe a l'estació de Manresa | ACN Un tren de Rodalies Renfe a l'estació de Manresa | ACN

L'acceleradora de Renfe que desenvolupa WayraTrenLab, ha seleccionat quatre startups, que rebran un premi de fins a 50.000 euros en un programa d'acceleració de sis mesos, accés global a 11 hubs de Wayra distribuïts en 10 països i l'oportunitat de fer negoci conjunt amb RenfeTelefónica. Segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat conjunt amb Renfe, Wayra i Telefónica, de les quatre startups triades, dues són de BarcelonaIoMob i Nixi1.

La primera respon "al repte de mobilitat digital de Renfe" perquè brinda la infraestructura per a l'internet de la mobilitat. IoMob, a més, utilitza el blockchain per permetre als sistemes de transport públic i als proveïdors de mobilitat-ridesharing puguin "col·laborar i competir eficientment". De la seva banda, Nixi1 compta amb sistemes de xatbots, que permet reservar serveis turístics a través d'aplicacions com WhatsApp, Telegram o Facebook Messenger.

Les altres dues empreses són Limmat Group, de Segòvia, i Zeleros, de València. La primera "respon al repte de digitalització d'operacions de Renfe", mentre que, la segona, es dedica a la logística a demanda que vol Renfe i desenvolupa un mètode de transport hyperloop per connectar ciutats i hubs logístics a velocitats de fins a 1000 quilòmetres hora amb un cost energètic reduït.

D'aquesta manera, les startups seleccionades rebrà un pla personalitzat d'acceleració amb un premi monetari de fins a 50.000 euros, assessorament administratiu i legal i accés a una xarxa de networking per tal que puguin madurar els seus projectes, entre d'altres coses.

Més informació
Renfe evita l'emissió d'1,8 milions de tones de CO2 a l'atmosfera
Acord entre Renfe i la Generalitat per un nou contracte de serveis a Rodalies
Renfe i Adif construiran un AVE privat entre Houston i Dallas
Avui et destaquem
El més llegit