Renfe evita l'emissió d'1,8 milions de tones de CO2 a l'atmosfera

La companyia calcula que el transport ferroviari estalvia 1.751 milions d’euros

Cada tren de Rodalies Barcelona evita la circulació de 660 cotxes Cada tren de Rodalies Barcelona evita la circulació de 660 cotxes

Cada tren de Rodalies Barcelona evita 660 cotxes a les carreteres. Així ho ha fet públic Renfe en un comunicat que posa de relleu els beneficis del transport ferroviari pel medi ambient. En termes econòmics, la companyia calcula que durant 2017 a Catalunya la circulació de trens va estalviar 146,9 milions en accidents de trànsit i en impacte sobre el canvi climàtic.

Pel que fa a la resta de l'Estat espanyol, la companyia ferroviària xifra l'estalvi econòmic en 1.751 milions d'euros el 2017. Concretament, Renfe manté que ha evitat la despesa de 858 milions d’euros en concepte de canvi climàtic; 648 milions d'euros en accidents; 193 milions (serveis de rodalia) de congestió urbana; i a la resta de components 52 milions d’euros (efectes urbans, soroll, efectes sobre el paisatge i la natura, ocupació i fragmentació del sòl o altres efectes induïts). En relació a les emissions de CO2, asseguren que es va evitar propagar 1,8 tones d'aquest gas hivernacle a l'atmosfera.

Renfe va transportar el darrer any 465,2 milions de viatgers i 20,8 milions de tones de mercaderies al 2017. Sense tren, aquests trajectes haurien requerit 348 milions de circulacions d’automòbils, 4 milions de circulacions de camió i 104.500 avions. A Catalunya la totalitat de la xarxa de Rodalies està electrificada, fet que contribueix a un aire més net i a la descarbonització del consum.

Més informació
Acord entre Renfe i la Generalitat per un nou contracte de serveis a Rodalies
Renfe i Adif construiran un AVE privat entre Houston i Dallas
Renfe registra benefici per primer cop
Avui et destaquem
El més llegit