L'empresa de 'motosharing' Scoot s'instal·la a Barcelona

La startup amb seu a Sant Francisco escull la capital catalana per expandir-se internacionalment amb les seves motocicletes vermelles

El servei de lloguer de scooters elèctrics vermells de Scoot arriba a Barcelona El servei de lloguer de scooters elèctrics vermells de Scoot arriba a Barcelona

No paren de venir. Barcelona està de moda i el sector tecnològic català va com un coet. L'última a arribar és l'empresa de motosharing Scoot, la companyia de motocicletes elèctriques amb seu a Sant Francisco fa el salt al continent europeu i ha escollit la capital catalana per començar l'aventura internacional. "Estem molt contents de portar Scoot a Europa i demostrar que els vehicles elèctrics compartits són la forma més valuosa i més escalable de la mobilitat urbana", afirma el fundador i director executiu de Scoot, Michael Keating.

La marca, que arriba a Catalunya gràcies a l'ajuda de Catalonia Trade and Investment, l'àrea d'atracció d'inversions d'Acció, ha obert a la capital catalana la primera seu fora dels Estats Units, fet que ha suposat la creació de 30 llocs de treball amb la previsió d’arribar als 60 treballadors aquest 2018.

D’aquesta manera, Barcelona es converteix en la primera ciutat a escala internacional després de San Francisco que acollirà la xarxa de lloguer de vehicles elèctrics d’aquesta companyia. En concret, Scoot posa en marxa aquest dilluns aquest sistema amb una flota de 500 motocicletes i centenars bicicletes elèctriques, que l’usuari pot localitzar, reservar i desbloquejar en temps real a través d’una aplicació al mòbil. De cara els propers mesos, la marca estendrà el servei a cotxes elèctrics “amb l’objectiu de posicionar-se com a líder al transport elèctric multimodal”, segons Mar Pallas, VP Europe Market Development d’Scoot provinent de l'app de taxis Hailo.

L'empresa fundada a Califòrnia el 2012 i dedicada al lloguer de motocicletes i bicicletes elèctriques compta amb més de 1.000 vehicles a la ciutat nord-americana i és l'empresa privada amb la flota elèctrica més gran dels Estats Units. D'aquí poc veurem pels carrers de Barcelona centenars de les seves característiques motocicletes vermelles. Concretament, Scoot desplegarà 1.000 bicicletes i 500 scooters elèctriques a la capital catalana amb l'objectiu de millorar la mobilitat de la ciutat.

app scoot

Segons el director general d’Scoot a l’Estat espanyol, Enrico Sargiacomo, “hem triat Barcelona pel seu alt interès en l’ecologia i la sostenibilitat del model de mobilitat urbana”. “Scoot no només permet moure’s per la ciutat d’una manera àgil i còmode, sinó que a més l’impacte en el medi ambient és un 25% menor que els vehicles de combustió. Per això col·laborem amb l’ajuntament i les principals institucions públiques de San Francisco, per planificar i implementar millores en el sistema de mobilitat urbana”, subratlla.

El vicepresident d'expansió de l'empresa, Stephen Rodriguez, va afirmar al diari local SFChronicle que la companyia s'ha decidit per Barcelona com a segona ciutat per moltes raons, incloent-hi la popularitat de la destinació, el clima i la familiaritat dels residents amb les scooters com a mitjà de transport.

Els usuaris dels vehicles de lloguer d’Scoot a San Francisco han recorregut a través de la seva xarxa de lloguer de vehicles elèctrics més de 7 milions de quilòmetres a la ciutat nord-americana, fet que segons la companyia ha estalviat l’emissió de 3.500 tones de diòxid de carboni (CO2).

Ofertes de feina

La primera oficina exterior d'Scoot busca treballadors per unir-se a l'equip de Barcelona. De moment ha publicat les ofertes de feina al seu web i busquen des de mecànics, a project manager passant per enginyers i relacions públiques.

Acció explica que de moment l'oficina europea comptarà amb 30 treballadors de diversos perfils, però al llarg de l'any s'aniran incorporant treballadors per arribar a conformar una plantilla de fins a 60 treballadors.

 

Més informació
Lidl instal·larà a Barcelona el seu centre europeu d’excel·lència
Facebook escull Barcelona per un gran centre de control de 'fake news'
Microsoft també escull Barcelona pel seu nou laboratori quàntic
eCooltra, premiada per la seva innovadora estratègia digital
Avui et destaquem
El més llegit