Adjudicats més de 2.000 MEUR del Pla de Rodalies

El president de Renfe ha explicat també que l'índex de puntualitat de la companyia és del 93% i ha culpat al vandalisme d'això

Un tren de Rodalies circula per Barcelona | ACN Un tren de Rodalies circula per Barcelona | ACN

El Pla de Rodalies avança, i tal com ha explicat el president de Renfe, Isaías Táboas, s'ha adjudicat ja un 43% del pressupost de la primera fase previst per a 2025, un total de 2.203 milions d'euros. Táboas també ha tret pit sobre el servei recalcant que l'índex de puntualitat de Rodalies arriba fins al 93,1% i excusant els retards amb el creixent vandalisme que, ha declarat, pateix la xarxa.

Renfe ha assegurat que el percentatge de la inversió en nous trens i millora del servei -que ha d'arribar a un total de poc més de 5.000 milions d'euros- va creixent amb els anys i que si fins ara no ho havia fet a aquesta velocitat, és perquè abans de la pandèmia, i quan aquesta va esclatar, hi havia molt pocs projectes d'obra de millora licitats (anys 2019 i 2020).

Des de l'operadora també han tret pit de l'índex de puntualitat de la xarxa de Rodalies, que segons l'informe del Ministeri de Transició Ecològica i Solidaritat francès, es troba entorn del 93% a Catalunya. Són dades inferiors a Madrid (97,5%) o Màlaga (99%), però situen Catalunya per davant de grans ciutats europees com Londres, Dublín, Brussel·les o Milà.

El president de la companyia ha assegurat que estan "capficats" en millorar el servei i l’atenció al ciutadà a la vegada que ha recordat la recent compra de nous trens que l’empresa espanyola va fer per a la xarxa catalana. 

Més informació
Renfe inicia les proves del nou servei a França
Renfe instal·la els primers equips de videovigilància intel·ligent a Catalunya
Renfe obre el període per adquirir els abonaments gratuïts
Renfe inverteix 850 MEUR en la millora dels trens de Rodalies
Avui et destaquem
El més llegit