Renfe inverteix 850 MEUR en la millora dels trens de Rodalies

L'empresa comprarà 97 nous trens amb wifi, endolls, seients més còmodes, espais per als més petits i zones per a bicis

Renfe inverteix 850 milions en la compra de nous trens | ACN Renfe inverteix 850 milions en la compra de nous trens | ACN

Renfe invertirà 850 milions d'euros en la compra de 97 trens per a millorar el servei català de Rodalies. En els pròxims dies s'espera que l'operadora encarregui també quatre trens nous més per a la xarxa catalana. Els nous combois seran més grans, comptaran amb una capacitat de fins a 900 persones i nous serveis com wifi, endolls per a carregar diferents dispositius, espais per als més petits, una millora en la comoditat dels seients i fins i tot zones per a bicis. La ministra de transports, Raquel Sanchez, ha explicat que els nous trens "permetran augmentar la fiabilitat de la xarxa i la puntualitat del servei".

Part de la producció es dura a terme aquí a Catalunya, a la fàbrica d’Alstom a Santa Perpètua, on s’hi fabricaran 49 trens de 100 metres. El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assegurat que la construcció de la nova maquinària estarà acabada d’aquí set o vuit anys. El directiu també ha defensat que "els trens nous són una garantia de fiabilitat" davant una maquinària ja obsoleta amb una antiguitat mitjana de 20 anys. 

Més info: Renfe inverteix més de 5 MEUR a les estacions de Rodalies

La ministra ha defensat que la inversió és "històrica" i ha lamentat que la gestió de Renfe no està "normalitzada a Catalunya" perquè l'empresa proveïdora del servei no té un contracte que el vinculi amb el seu client, el Govern. Sánchez ha criticat “l’immobilisme” del Govern i ha demanat a l’executiu de Pere Aragonès que subscrigui el contracte programa amb Renfe.

Renfe espera incrementar els usuaris de Rodalies en un 50% a partir de 2030 gràcies a la millora de la xarxa a través de la renovació dels combois i obres com la de la Sagrera.

Més informació
Renfe retira l'abonament gratuït a les persones que en fan un ús irregular
Renfe registra a Catalunya més de 678.000 abonaments gratuïts
Renfe incorpora dos trens a la ruta d'AVE Barcelona-Madrid
Renfe defensa que la puntualitat del servei és superior al 90%
Avui et destaquem
El més llegit