El 5G impulsarà una nova revolució industrial

Segons el CEO de Cellnex Telecom, el 5G no és un "4G II" i l'hem de saber integrar a la societat i a les indústries

Tobías Martínez, CEO de Cellnex Telecom | EP Tobías Martínez, CEO de Cellnex Telecom | EP

“El 5G és clau per a la indústria, perquè és productivitat. I cada sector el pot abordar de manera diferent. Per exemple, al món de l'automoció, que està molt lligat a la innovació i els vehicles seran un element connectat en mobilitat”, afirma el CEO de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, en un diàleg obert amb el CEO de Atlas Tecnológico, Pablo Oliete.

Martínez destaca que en el desenvolupament del 5G anem força per darrere d'Àsia o dels Estats Units, “amb els que competim i col·laborem, però també aquesta competició i col·laboració ens porta a saber que no n'hi ha prou amb parlar de grans inversions en 5G, ja que aquest no és el problema. Es tracta de com integrem el 5G a la nostra societat i a les nostres indústries”.

“Cal tenir clar que el 5G no és un ‘4G II’. Per a les indústries suposa una transformació del seu model de negoci, de la seva cartera de serveis i de la seva aproximació al mercat. Ho gaudirem en tots els àmbits, com la realitat augmentada i el metavers. No obstant, espero que també tingui límits, que no visquem en un món paral·lel i ens oblidem de la realitat”.

El CEO de Cellnex Telecom també considera que l'Espanya buidada és “una oportunitat ara que parlem del 5G com a nova generació. Es tracta de densificar, de construir infraestructures per millorar no sols la cobertura, sinó que la capacitat de l'amplada de banda pugui donar resposta a aquest món rural. Tenim una oportunitat amb els fons europeus i crec que els operadors també fan un esforç molt important, però ens cal posar infraestructures entre tots. La idea és que amb el 5G les indústries no necessitin venir a un polígon al costat de Madrid o València per temes de comunicació i siguin on hagin d'estar per raons empresarials”.

Més informació
Cellnex entra a l'índex Gender-Equality de Bloomberg
DT certifica els estàndards de qualitat de Cellnex
Cellnex i Unicef s'alien en la distribució de vacunes contra la covid
Avui et destaquem
El més llegit