85 candidates per ser Premi DONA TIC

Els guardons es lliuren el pròxim 13 d'octubre en homenatge a la programadora Ada Lovelace

Foto de família de totes les guardonades als premis Dona TIC 2019 Foto de família de totes les guardonades als premis Dona TIC 2019

Un total de 85 candidatures optaran a la sisena edició dels Premis DonaTIC, distincions que s'han consolidat com a "referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l'àmbit tecnològic", segons ha exposat la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat en un comunicat.

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, ha celebrat el nombre de candidatures tenint en compte l'actual crisi del coronavirus: "En els dos mesos que ha estat oberta la convocatòria hem rebut més de vuitanta candidatures, una xifra que confirma el talent tecnològic femení que hi ha a Catalunya".

Els premis d'enguany tenen vuit categories excloents -cada candidata sol es pot presentar a una- i que es divideixen en diferents àmbits, com el professional, acadèmic, de revelació i de divulgació.

Les candidatures seran estudiades per un jurat de professionals del sector tecnològic, que estarà dividit en un comitè tècnic i un altre d'honor: el primer s'encarregarà de seleccionar les sis semifinalistes per categoria, i el segon seleccionarà les tres candidates finalistes i la guanyadora de cada categoria.

El lliurament de guardons dels Premis DonaTIC 2020 es farà el pròxim 13 d'octubre, coincidint amb el Dia de Ada Lovelace, en reconeixement a la primera programadora de la història.

Més informació
Carlota Pi rep el premi Dona TIC 2016 en Emprenedoria
Les fundadores de Tiendeo s'enduen el 1r premi Dona Tic
Avui et destaquem
El més llegit