Abad denuncia que l'expulsió de Cecot "vulnera els estatuts de Foment"

El president de la patronal vallesana manté el compromís de presentar-se a les pròximes eleccions de la institució presidida per Gay de Montellà

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad
El president de la patronal Cecot, Antoni Abad

El president de Cecot, Antoni Abad, ha denunciat que l’expulsió temporal de la patronal vallesana aprovada aquest dilluns per la Junta Directiva de Foment del Treball “vulnera els estatuts” de la patronal i “perjudica” la institució. Tot i això, Abad ha assegurat que manté el compromís de presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència de Foment i ha fet una crida a canviar “l’estil amb què es governa” la patronal.

“Estem molt sorpresos, no sé quins objectius està perseguint Gay de Montellà, però perjudica i molt a Foment perquè és una pèrdua important de representativitat”, ha remarcat el president de Cecot. Abad ha lamentat que aquest dilluns “és un dia trist” però ha assegurat que se segueixen “sentint membres de Foment”.

De fet, perquè l’expulsió sigui efectiva, l’Assemblea General de la patronal haurà d’avalar la decisió de la Junta, a proposta del president Joaquim Gay de Montellà, de suspendre Cecot com a membre col·lectiu fins a finals del 2018, quan acaba el seu mandant al capdavant de Foment.

Abad també s’ha queixat que s’ha fet una “interpretació recargolada” dels fets que se’ls va demanar justificar, entre els quals estava l’enviament d’una carta al ministre d’Economia, Luis de Guindos, en la qual criticava el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d’empreses després de l’1-O o la participació de Cecot en la Taula per la Democràcia.

Més informació
Gay de Montellà proposa suspendre la Cecot mentre ell sigui president de Foment
Foment i Cecot, junts per Catalunya?
Foment del Treball vol expulsar la Cecot (de nou)
Avui et destaquem
Comentaris